Iohannis a semnat revocarea Ecaterinei Andronescu de la Educație. Daniel Breaz preia interimatul

0
Foto: Captură video - facebook.com

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu din funcția de ministru al educației. Iohannis a semnat și decretul prin care este desemnat interimar pentru această funcție Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii și identității naționale.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete:

Decret prin care se revocă din funcția de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educației naționale;

Decret prin care desemnează domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii și identității naționale (foto – n.red.), ca ministru al educației naționale, interimar”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ecaterina Andronescu a fost demisă, vineri, din funcția de ministru al Educației, după ce a declarat, într-o emisiune televizată, că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin. Anunțul a fost făcut pe Facebook de premierul Viorica Dăncilă, care consideră afirmațiile Ecaterinei Andronescu ”profund greșite”. Șeful Executivului l-a propus pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.

Ecaterina Andronescu a declarat, după anunțul demiterii, că a aflat de la televizor decizia premierului și că declarația sa a fost scoasă din context. ”Faptul că doamna prim-ministru a luat această decizie este, fără-ndoială, în fișa postului domniei sale. Dar că am aflat din presă, mi se pare că e mai nepotrivit sau neobișnuit”, a spus Andronescu.

Declarația Ecaterinei Andronescu, făcută joi seară la Antena 3:

”De exemplu, Alexandra – m-am interesat la Inspectoratul Școlar – mergea la școală, acum era vacanță, deci nu mergea la școală, mergea să se întâlnească cu prietenul ei. Avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? (…) Eu cred că noi va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a-i învăța să se și protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat de-acasă… (…) Totuși, eu am învățat de acasă să nu mă urc în nicio mașină străină. (…) Cred că trebuie să le repetăm și la școală (n.red. – ceea ce ne-au învățat părinții și bunicii).”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.