MEN anunță activități de informare a elevilor privind posibilele pericole pe drumul spre școală

0

Ministerul Educației anunță că demarează activități de informare a elevilor privind pericolele ce pot să apară în drumul lor către școală sau către casă și îi asigură pe copii că sunt efectuate proceduri ca aceștia aibă reduceri la transportul în comun tot anul, informează Mediafax.

”În contextul pregătirii anului școlar 2019 – 2020, Ministerul Educației Naționale demarează o serie de acțiuni de conștientizare menite să crească siguranța elevilor atât în perimetrul unităților de învățământ, cât și în exteriorul acestora. Astfel, odată cu începerea cursurilor școlare, vor fi organizate activități și ateliere de informare privind potențialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu – școală”, informează Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă.

Aceste sesiuni de informare implică întâlniri cu polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Potrivit Ministerului, în parteneriat cu Poliția Română, elevii vor fi informați și cu privire la traficul de persoane.

”Totodată, se are în vedere derularea unor activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, cu scopul de îmbunătățire a cunoștințelor și competențelor relevante ale profesorilor, care să le permită acestora să identifice potențialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor și să le acorde asistență”, mai arată comunicatul.

Ministerul Educației Naționale asigură elevii că depune toate diligențele ca aceștia să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului, drepturi prevăzute și de Legea Educației Naționale nr. 1/2011.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.