Andronescu, despre anunțul demiterii pe Facebook: ”Eram într-o ședință și a venit una din colegele mele din cabinet să îmi spună”

0
Foto: facebook.com/ Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă, vineri, de premierul Viorica Dăncilă din funcția de ministru al Educației pentru declarațiile în cazul Caracal. Șeful Executivului a făcut anunțul pe Facebook. Andronescu relatează că era într-o ședință când a aflat, precizând că nu a discutat cu premierul despre decizia demiterii: ”Nu vreau să comentez dacă a fost o decizie pripită.” 

”Eram într-o ședință și a venit una din colegele mele din cabinet să îmi spună ce se anunță la televizor. Am aflat de la televizor! Nu am discutat cu premierul despre demitere. Nu vreau să comentez dacă a fost o decizie pripită. Doresc să fiu foarte precisă. Ieri, am spus că și școala trebuie să contribuie la educarea copiilor în așa fel încât să fie feriți de rău-făcători.

Am dorit să facem o campanie în sensul acesta pentru că, în primul rând, copilul primește o educație de acasă, precum am spus că mi s-a întâmplat și mie, dar și de la școală. Am spus că este și obligația școlii să facă lucrul acesta. Dacă am fost interpretată greșit, îmi pare rău. Nu aceasta a fost intenția mea. Nu sunt eu ca persoană în acest fel și mă știți de multă vreme în viața publică. Sunt un om care are foarte multă empatie față de situațiile delicate, precum și acest caz al Alexandrei.

În niciun caz nu cred că Alexandra e vinovată. Toți cei care au fost implicați în eveniment sunt vinovați, începând cu cel care a răpit-o, care nu cred că a acționat singur!”,  a declarat Ecaterina Andronescu la un post de televiziune, citată de Antena 3.

Viorica Dăncilă a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei după ce aceasta a declarat că ea a învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Șeful executivului îl va propune pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.

Decizia Vioricăi Dăncilă vine în contextul în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, făcând referire la cazul Alexandrei din Caracal.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.