Doi elevi români, campioni mondiali la competiția Microsoft Office 2019. Un alt elev a câștigat medalia de bronz

0
Foto: facebook.com/ Certipro Romania

România a devenit dublă campioană la competiția mondială Microsoft Office 2019, desfășurată la New York, având trei reprezentanți pe podium. Doi elevi din Cluj-Napoca și Brăila au câștigat medaliile de aur, iar al treilea, de la același liceu din Cluj-Napoca, a obținut locul 3 mondial.

Doi elevi români au câştigat medalii de aur la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, iar un al treilea a câştigat medalia de bronz, informează Microsoft România într-un comunicat remis joi, preluat de Agerpres.

Astfel, la categoria „Word 2016”, locul 1 mondial a fost câştigat de Adrian Boier, de la Liceul de Informatică ”Tiberiu” Popoviciu din Cluj-Napoca, iar la categoria „Excel 2016”, locul 1 mondial a fost adjudecat de Mihaela Florea, de la Colegiul Naţional ”Gh. M. Murgoci” din Brăila.

De asemenea, elevul Adrian Muntean de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca a obţinut locul 3 mondial la categoria „PowerPoint 2016”.

La finala mondială a competiţiei Microsoft au participat 155 de tineri din 52 de ţări. În cadrul concursurilor care au precedat faza finală au participat 880.000 de candidaţi, din 123 de ţări.

Reprezentanţii României s-au calificat la finala mondială în urma competiţiei naţionale care a avut loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din Bucureşti.

Managerul general al Microsoft România, Violeta Luca, a salutat rezultatul celor trei elevi români. „Ne bucurăm să vedem că efortul depus de cei trei liceeni care au reprezentat România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la New York, vine cu rezultate pe măsură. Vreau să îi felicit pentru premiile deosebite obţinute şi sunt sigură că acest succes reprezintă doar începutul unor cariere de excepţie”, a comentat reprezentanta Microsoft România.

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este o competiţie globală organizată de Certiport, Inc. şi susţinută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competenţele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel şi PowerPoint ale elevilor şi studenţilor din întreaga lume.

Competenţele de Microsoft Office reprezintă unul dintre cele mai importante criterii atunci când vine vorba de parcursul profesional, după ce un studiu realizat în 2018 de compania IDC plasează competenţele de Office drept cele mai căutate competenţe aplicate, pe locul patru după „comunicare”, „problem-solving” şi „integritate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.