Rezultate finale titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat notele după soluționarea contestațiilor

0

Titularizare 2019. Rezultatele finale la examenul de titularizare, după soluționarea contestațiilor, au fost publicate, marți, de Ministerul Educației, pe titularizare.edu.ro.

Candidații care au depus contestații după proba scrisă a examenului de titularizare au aflat, marți, ce note au obținut. Ministerul Educației a publicat pe titularizare.edu.ro notele după contestații.

Puteți consulta AICI rezultatele finale Titularizare 2019, înregistrate în fiecare județ.

Înainte de contestații, Ministerului Educației anunța că 46,86% dintre candidați au reușit să ia note peste 7, în timp ce 92 de candidaţi (0,47%) au obţinut nota 10. Procentul notelor între 5 și 7 reprezenta 34,04%, iar cel al notelor sub 5 – 19,10%.

Conform datelor MEN, la proba scrisă s-au prezentat 23.572 de candidaţi. În centrele de evaluare au fost notate însă 19.556 de lucrări. 3.960 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 24 de candidaţi au fost eliminaţi şi lucrările a 32 de candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va realiza în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

După publicarea primelor rezultate, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunța că profesorii care au luat note sub 5, dar și cei care s-au retras din examen nu vor putea preda din toamnă ca suplinitori.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.