În ce condiții au fost cazați elevii la un concurs național: ”Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră!” Mesajul transmis ministrului Educației

0
Foto: facebook.com/ Popoviciu Alin

Un elev din Târgu-Mureș, care a participat la un concurs de istorie, organizat de Ministerul Educației și desfășurat la Turnu Măgurele, în Teleorman, acuză condițiile mizere de cazare. Potrivit fotografiilor postate de tânăr pe Facebook, elevii au fost cazați în internate cu gândaci și lenjerii de pat rupte, relatează Mediafax. ”Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România… Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! (…) Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?!”, a scris elevul pe rețeaua de socializare.

Alin Popoviciu, unul dintre elevii participanți la sesiunea națională de comunicări științifice istorice, desfășurată la Turnu Măgurele, a postat pe Facebook fotografii din internatele în care au fost cazați liceenii. În fotografii se văd lenjerii de pat rupte, saltele găurite, gândaci și igrasie.

”Așa am fost primiți la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie desfășurată la Turnu Măgurele, Teleorman! Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă! Eu nu pot decât să vă rog să facem cunoscută tuturor această situație deosebit de gravă pentru a nu fi supuși și alți elevi la o asemenea batjocură! Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România… Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți! Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?!” a scris elevul pe Facebook.

Postarea integrală a elevului:

Așa am fost primiți la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie desfășurată la Turnu Măgurele, Teleorman! 

Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă! 

Eu nu pot decât să vă rog să facem cunoscută tuturor această situație deosebit de gravă pentru a nu fi supuși și alți elevi la o asemenea batjocură! 

Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România.. Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți! 

Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?! 

Fotografiile le-am realizat în internatele în care am fost cazați: internatul liceului Sfântul Haralambie și internatul liceului Praporgescu, Turnu Măgurele.

Las pozele astea aici cu speranța că vor ajunge unde trebuie pentru a nu mai trece și alți elevi prin ce am trecut noi în aceste zile la Turnu Măgurele…”

Reacția ISJ Teleorman. Inspector școlar: ”Am verificat personal condițiile de cazare. Nu erau nici gândaci, nici lenjerii rupte”

Potrivit inspectorului școlar de profil din cadrul ISJ Teleorman, Amalia Dide, în timpul desfășurării evenimentului niciun participant nu s-a plâns de condițiile de cazare și singura nemulțumire a elevilor a fost legată de căldură. În plus, inspectorul spune că a verificat personal condițiile de cazare și nu a remarcat gândaci sau lenjerii rupte.

”Am văzut și eu postarea elevului participant. Ce pot să vă spun e că eu personal l-am luat pe acest elev și pe profesorul însoțitor de la gară și că a stat cu o zi mai mult decât restul participanților, fiind din Mureș. În timpul desfășurării evenimentului, nici el și niciun alt elev nu s-a plâns de condițiile de cazare. Mai puțin de căldură, pentru că au fost cam 35 de grade zilele alea. O să discut cu profesorul însoțitor să înțeleg ce s-a întâmplat, dar am verificat personal condițiile de cazare. Nu erau nici gândaci, nici lenjerii rupte. Asta pot să vă garantez! Nimeni nu s-a plâns de nimic” , a spus inspectorul Amalia Dide, pentru MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ISJ Teleorman, concursul a fost organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratul:

”Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, organizează, în perioada 25-28 iulie 2019, la Turnu Măgurele, etapa națională a Concursului național de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, pentru disciplina istorie. Evenimentul este găzduit de Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele. La ediția 2019 a acestui concurs, s-au înscris 72 elevi din învățământul liceal, din 36 de județe ale țării și din municipiul București, pentru cele două secțiuni, după cum urmează: 39 de elevi, la secțiunea Istoria românilor;33 de elevi, la secțiunea Istorie universală.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.