Olimpiada Internaţională de Biologie 2019: Elevii români au obținut trei medalii

0
Sursa foto: Ministerul Educației

Echipa României a câștigat trei medalii la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfășurată în perioada 14-21 iulie 2019 la Szeged, Ungaria. Olimpicii români au obținut o medalie de argint și două de bronz, într-o competiție la care au participat peste 300 de elevi din 78 de țări.

Romeo – Sebastian Pintilie  de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău) este laureatul cu argint, transmite Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Medaliați cu bronz și în competiția de anul trecut, Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) au reeditat aceste rezultate.

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache – Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoțit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică – Facultatea de Biologie (Universitatea din București) și lector dr. Georgiana Duță-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie – Universitatea din București).

La ediția 2019 au fost prezenți peste 300 de elevi din 78 de țări. Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

 Olimpiada Internaţională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), România participând din 1997, cu performanțe notabile în fiecare an.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.