Stimulente financiare pentru elevii care au luat 10 la BAC și la Evaluarea Națională – proiect. Câți bani va primi fiecare

4

Absolvenții clasei a VIII-a și cei de liceu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și, respectiv, la examenul de Bacalaureat 2019 vor fi recompensați. Elevii de 10 de la Evaluarea Națională vor primi fiecare suma de 1.000 de lei, iar cei de la BAC – 3.000 de lei, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat de Ministerul Educației și pus în dezbatere publică.

Proiectul de hotărâre prevede ”acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019 și la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019”.

  • ”Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a – 2019.
  • Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019”, se arată în document.

Conform notei de fundamentare a proiectului, vor beneficia de ”stimulentele financiare” 235 de absolvenți de liceu care au obținut nota 10 la Bacalaureat (după contestații, Ministerul Educației anunțase că un număr de 224 de candidați au obținut media 10) și 459 de absolvenți de clasa a VIII-a cu media 10 la Evaluarea Națională.

”Prezentul proiect de act normativ urmărește crearea cadrului normativ al stimulării performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar, răspunzând cerințelor actuale determinate de schimbările produse în legislația și practica națională și internațională.

În anul 2019, un număr de 235 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, iar 459 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la evaluarea națională.

Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învățământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal.

În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și merită evidențiată, stimulată și celebrată.Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație către întreaga populație școlară la un învățământ de performanță înaltă”, se precizează în nota de fundamentare.

Puteți consulta aici proiectul și nota de fundamentare

Citește și:

4 COMENTARII

  1. Minciuni, la Bacău , elevii cu 10 pe linie la bac 2019 au primit fix 910 lei, asa ca, poate aflăm unde este diferenta de pana la 3000 lei, pana atunci totul e o mare minciună, iar pt a fi dezmințită, sa faca publice listele cu sumele si beneficiarii acestora..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.