Olimpiada Balcanică de Fizică. Elevii români au obținut trei medalii de aur și una de argint la prima ediție a competiției

0
Sursa foto: Ministerul Educației

Membrii echipei României au obținut trei medalii de aur și o medalie de argint la prima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Fizică, desfăşurată la Salonic, în perioada 14-18 iulie 2019.

Cei trei medaliați cu aur sunt Mălina Elena Constantinescu (clasa a X-a/Colegiul Național din Iași), Vlad Ștefan Oros (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara) și Tudor Gabriel Mocioi (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București). Medalia de argint i-a revenit lui Radu Herzal (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Gheorghe Șincai” din Baia Mare).

Citește și: Povestea unui olimpic. Radu Herzal: ”Trebuie să muncesc mai mult, dar investesc într-un domeniu care mă pasionează”

Potrivit Ministerului Educației, olimpicii români au fost însoţiţi și coordonați de Ioana Stoica, profesor la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Irina Dumitraşcu, profesor și inspector în cadrul ISJ Vaslui.

Din delegaţia României au făcut parte și conf. univ. dr. Sebastian Popescu (decan al Facultăţii de Fizică – Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi), în calitate de reprezentant al României în comitetul ştiinţific al competiţiei, și prof. univ. dr. Radu Constantinescu (Facultatea de Fizică/Universitatea din Craiova), membru al comitetului de coordonare al competiției.

Olimpiada Balcanică de Fizică se adresează elevilor de gimnaziu (clasa a VIII-a) sau de liceu, cu vârsta de cel mult 16 ani la momentul prezenței în concurs. La ediția din acest an au participat concurenți din 11 țări (8 cu statut permanent și 3 cu statut de invitat).

Citește și: Cinci medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Fizică – 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.