Titularizare 2019. Doi candidați, prinși copiind la examenul de titularizare din Capitală, au fost eliminați

0
Foto: gds.ro

TITULARIZARE 2019. Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) au precizat, joi, că în timpul examenului de titularizare, în Capitală, au fost semnalate două cazuri de candidați prinși copiind, aceștia fiind eliminați din examen, scrie Mediafax. Proba a avut loc miercuri, la nivel național înscriindu-se 27.724 de candidați.

ISMB a precizat că, pe perioada desfășurării probei scrise a examenului de titularizare au fost înregistrate la nivelul Capitalei, două cazuri de fraudă. Cei doi candidați au fost surprinși în timp ce copiau.

Inițial, ISMB anunța că la nivelul Capitalei s-au înscris în vederea susținerii examenului de titularizare 2.654 candidați. În final, după inspecții, retrageri și alte situații similare, în București au rămas 2.503 candidați. Dintre aceștia, ISMB precizează că, în ziua examenului au absentat 389 de candidați. Totodată, 237 s-au retras în timpul examenului. Astfel, la finalul probei scrise din cadrul examenului de titularizare, 1.875 de lucrări au plecat spre centrele de corectare.

La nivel național, Ministerul Educaţiei Naţional anunța, miercuri, că 27.724 de candidaţi s-au înscris pentru proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar. Dintre aceștia, 4.740 de candidaţi provin din promoția 2019.

În ceea ce privește posturile didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt disponibile 4.319 de posturi. Dintre acestea, 3.091 sunt posturi didactice/catedre vacante în mediul urban şi 1.228 în mediul rural.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 154 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi au fost publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Afișarea primelor rezultate la proba scrisă se va face pe 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 24 iulie, până la ora 15:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site în data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 31 iulie.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale, în data de 1 august va avea loc repartizarea posturile didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor, a două categorii de cadre didactice: cadre didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular, respectiv cadre didactice debutante, care au ocupat posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată prin concurs în ultimii 6 ani şi care au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.