O poveste din vacanță. Cinci copii din Târgu Bujor vând fructe proaspete și sucuri naturale lângă bloc: ”Fac ceva util și nu mai stau pe gadgeturi”

0
Foto: facebook.com

Cinci copii din Târgu Bujor, județul Galați, au ales să își petreacă altfel vacanța de vară. Ei au pornit o afacere cu fructe proaspete, sucuri naturale și obiecte handmade și vând produsele chiar lângă blocul în care locuiesc, relatează Mediafax. Părinții îi încurajează și spun că, în acest fel, copiii nu mai stau pe tablete și telefoane, dar și învață lucruri utile pentru viitor. ”Ei au zis să facă ceva util, care să-i responsabilizeze și, totodată, să-i învețe să fie de mici antreprenori”, a mărturisit mama unuia dintre copii.

Micii antreprenori din orașul Târgu Bujor, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, au decis să folosească fructe proaspete, unele culese din curtea bunicilor, pentru a face sucuri. De asemenea, ei vând fructe și obiecte handmade, produsele având prețul de un leu.

Ca să explice în ce constă afacerea lor, copiii au scris un afiș cu care îi întâmpină pe trecători. ”Ne-am gândit la voi în vara asta specială. Fructe de pădure proaspete. Sirop din fructe de sezon. Iar de sezon le-am împletit cu mare drag pentru voi sub forme de accesorii de sezon. Vă așteptăm cu mare drag. Program: zilele marți, vineri și sâmbătă, ora 17.00-18.30”, scrie pe afișul făcut de tinerii întreprinzători din Târgu Bujor.

Părinții sunt bucuroși de ideea copiilor lor și fac tot posibilul ca să-i ajute. Adulții spun că, în acest mod, copiii petrec vara departe de tabletele cu internet și învață lucruri utile pentru viitor. ”Este un grup de cinci copii, cu vârste între 9 și 11 ani. Este ideea lor, noi părinții doar i-am încurajat. Ei au zis să facă ceva util, care să-i responsabilizeze și, totodată, să-i învețe să fie de mici antreprenori. Au măsuță de la Primărie în cartier, în spatele blocurilor, acolo și-au amenajat mica afacere.

Copiii iau foarte în serios treaba aceasta. Sunt bucuroși că fac ceva util și nu mai stau pe gadgeturi. Inițiativa este foarte bună, contează bucuria de pe chipul lor. O fetiță a făcut chiar bonuri la casa de marcat. Toate produsele lor sunt sănătoase și bio. Ei pregătesc limonadă cu mentă, fresh de portocale, suc de trandafiri din sirop preparat în casă, dar și fructe din grădină, zmeură, mere.

Vreau să vă spun că sunt foarte atenți să nu întârzie, respectă cu strictețe programul. Clienții sunt copiii, părinții, dar și localnicii care au auzit de inițiativa lor și au venit să cumpere produsele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Donici, una dintre mamele copiilor antreprenori.

Duminică, micii antreprenori vor cheltui primii banii obținuți prin muncă. Aceștia vor merge la un restaurant și vor cumpăra pizza cu banii lor. (Sursa: Mediafax)

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.