BACALAUREAT 2019. Daniel Petriceanu, profesor la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul”, a comentat la Mediafax Live subiectele la Matematică pe care le-au primit absolvenții de liceu de la profilul Real, specializarea Matematică-informatică, spunând că acestea au fost ”sensibil” mai ușoare decât cele de la Simulare.
”Subiectele de anul acesta sunt în nota obișnuită a ministerului, avem același tip de subiecte pe care le-am avut și la Simulare. Copiii au fost preveniți cu tipul subiectelor, cu felul în care ei pot rezolva. În mod normal, copiii nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă în a rezolva probleme de natura aceasta”, a spus profesorul de matematică.
Daniel Petriceanu a adăugat că elevii nu au avut parte de niciun fel de surprize având în vedere modul în care au fost construite subiectele: ”Chiar pot să apreciez că este sensibil mai ușor decât subiectul pe care l-au avut la Simulare.”
”Un elev mediu trebuie să ia 8 – 8.50 fără să se obosească prea tare. Iar un elev bine pregătit ia 10 în două ore”, a arătat profesorul de matematică.
Rezolvarea subiectelor la matematică cu profesorul Daniel Petriceanu o puteți urmări AICI.
Citește și: Baremul și subiectele la Matematică, publicate de Ministerul Educației – Bacalaureat 2019
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au început, luni, 1 iulie, cu testul la Limba și literatura română, iar marţi, 2 iulie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă. Miercuri, 3 iulie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.
Conform Ministerului Educației, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Calendarul examenului de bacalaureat național 2019, prima sesiune (iunie – iulie 2019) – Probele scrise:
-
- 1 iulie 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
- 2 iulie 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
- 3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
- 4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
Rezultate BAC 2019, prima sesiune:
-
- 8 iulie 2019: Afișarea rezultatelor (până la ora 12,00)
- 8 iulie 2019: Depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)
- 9 – 12 iulie 2019: Rezolvarea contestațiilor
- 13 iulie 2019: Afișarea rezultatelor finale
Citește și:
- Bacalaureat 2019. Candidații susțin joi ultima probă scrisă. Modele de subiecte
- Baremul și subiectele la Istorie – Bacalaureat 2019, proba obligatorie a profilului
- BACALAUREAT 2019. Subiectele la proba de Limba și literatura română – Uman și Real UPDATE
- BAC-ul olimpicilor 2019: Subiectele la Informatică, Fizică, Chimie, Geografie, Anatomie, Biologie, Economie, Logică, Sociologie
- SIMULARE BAC 2019. Subiectele și baremele la Informatică, Fizică, Chimie, Geografie, Biologie, Economie, Logică, Psihologie, Filosofie și Sociologie