Bacalaureat 2019. Miercuri are loc proba obligatorie a profilului. Modele de subiecte la Matematică și Istorie

0

BACALAUREAT 2019. Absolvenții de liceu susțin, miercuri, proba obligatorie a profilului în cadrul examenului de Bacalaureat.  Ultima zi de BAC va fi joi când va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar cele finale (după contestații) pe 13 iulie.

Modele de subiecte la Matematică, publicate de Ministerul Educației pentru Bacalaureat 2019:

Ce s-a dat la Matematică la BAC 2018: 

Modele de subiecte la Istorie, publicate de Ministerul Educației pentru Bacalaureat 2019:

Ce s-a dat la Istorie la BAC 2018:


BACALAUREAT 2019. Luni, 1 iulie, absolvenții de liceu au susținut proba scrisă la Limba și literatura română, iar marţi, 2 iulie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă. Miercuri, 3 iulie, are loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie.

Câteva reguli de desfășurare a examenelor:

 • Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
 • Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
 • Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.
 • Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul.
 • Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul și comunicare.
 • În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
 • Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
 • Acești candidați nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Conform Ministerului Educației, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Calendarul examenului de bacalaureat național 2019, prima sesiune (iunie – iulie 2019) – Probele scrise: 

  • 1 iulie 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

Rezultate BAC 2019, prima sesiune:

  • 8 iulie 2019: Afișarea rezultatelor (până la ora 12,00)
  • 8 iulie 2019: Depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)
  • 9 – 12 iulie 2019: Rezolvarea contestațiilor
  • 13 iulie 2019: Afișarea rezultatelor finale

Modele de subiecte BAC 2019 – probele scrise:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.