BAC 2019. Elevii unui liceu din Blaj au primit de două ori subiectele greşite la proba de Limba română

0
Foto: stirileprotv.ro

BACALAUREAT 2019. Elevii care au susținut, luni, proba de Limba română a Bacalaureatului la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba, au primit de două ori la rând subiecte greșite, motiv pentru care examenul s-a prelungit cu aproximativ 50 de minute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La proba de Limba română a examenului de Bacalaureat organizată, luni, la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba, absolvenții profilului „uman” au primit o parte dintre subiectele care trebuiau repartizate la profilul „real”.

După ce greșeala a fost sesizată, s-au împărțit din nou subiectele, dar s-a făcut aceeași eroare.

Elevii care au susținut examenul au spus că abia a treia oară au primit subiectele corecte pentru profilul lor, iar timpul de examinare a fost prelungit.

”În data de 01.07.2019, la proba scrisă Ea) – Limba şi literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2019, la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional <Inochentie Micu Clain> Blaj, imediat după ora 9.00 când au fost deschise plicurile cu subiecte în sălile de clasă unde candidaţii trebuiau să primească subiect pentru profilul umanist, Comisia din Centrul de Examen a constatat că aceşti candidaţi au primit subiect de profil real. În aproximativ 30 de minute din acel moment, Comisia a remediat total situaţia creată, distribuind candidaţilor subiectul corect şi corespunzător profilului”, a declarat, marți, inspectorul general adjunct al ISJ Alba, Alexandru Dăncilă.

El a precizat că, din momentul distribuirii subiectului corect, timpul alocat rezolvării acestuia a fost de trei ore, conform metodologiei şi procedurilor în vigoare pentru organizarea examenului.

Dăncilă a mai anunțat că ISJ Alba a deschis o anchetă internă privind incidentul.

„La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba s-a demarat o anchetă referitoare la acest caz şi de asemenea s-au luat măsurile corespunzătoare desfăşurării următoarelor probe de examen”, a declarat adjunctul ISJ Alba.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.