Andronescu: Sper să reușim să cuprindem într-o lege faptul că elevii cu note sub 5 la Evaluarea Națională să meargă la școlile profesionale

0

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vrea ca pe viitor elevii care obțin media sub 5 la Evaluarea Națională să meargă la școlile profesionale, iar acest lucru să fie stabilit prin lege. Andronescu a comentat astfel pentru Evenimentul Zilei rezultatele de la Evaluarea Națională 2019, spunând că, anul acesta, numărul notelor de 5 a fost totuși mai mic decât anul trecut. Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2019 au fost afișate marți, iar sâmbătă, 29 iunie, vor fi publicate rezultatele finale, după contestații. 

”Categoric este mult loc de ameliorare, modul cum trebuie să ne centrăm în funcție de disciplină. De asemenea, este important de menționat faptul că anul acesta au susținut mai mulți elevi Evaluarea Națională, iar numărul notelor de 5 a fost mai mic decât anul trecut. Într-adevăr, vorbim de rezultatele parțiale, cele finale vor fi afișate pe 29 iunie.

Sunt cinci județe care au mai mult de 80 puncte procentuale de promovabilitate. Sper să reușim să cuprindem într-o lege faptul că elevii cu note sub 5 la Evaluarea Națională să meargă la școlile profesionale. Bineînțeles, acest lucru va fi disponibil și pentru ceilalți copii care își doresc o meserie”, a spus ministrul Educației pentru EVZ.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 (înainte de contestații). 73,12% dintre candidații la Evaluarea Națională au obținut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea națională din acest an, potrivit rezultatelor oficiale, publicate marți de Ministerul Educației. Dintre aceștia, 429 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Județele cu cel mai mare număr de candidați care nu au reușit să obțină media 5 la Evaluarea Națională 2019 sunt Giurgiu și Teleorman.

Contestaţiile au fost depuse, marți, în intervalul orar 14:00 – 20:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 29 iunie. Rezultatele finale vor fi publicate atât la avizierul unităților de învățământ, cât și online, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.