Evaluarea Națională 2019: Peste 4.000 de contestații, depuse în Capitală după afișarea primelor rezultate

0

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019 București. 4.200 de contestații au fost depuse, în Capitală, după afișarea primelor note de la Evaluarea Națională 2019 , au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru Mediafax. Cele mai multe contestații au fost depuse pentru notele la Limba și literatura română.

Reprezentanți ai ISMB au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Capitalei au fost depuse 4.200 de contestații de către absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale 2019.

Dintre acestea, cele mai multe cereri au fost depuse la Limba și literatura română (aproximativ 2.400), în timp ce aproximativ 1.800 de cereri au fost depuse de absolvenți pentru a contesta nota de la Matematică.

Cererile vor fi analizate în perioada 26-28 iunie, urmând ca sâmbătă, 29 iunie, să fie afişate rezultatele finale.

Primele rezultatele la Evaluare Naţională ale elevilor din Capitală au arătat că aproape 85% dintre cei care au susţinut probele au obţinut medii peste 5. 48 de elevi au obţinut media 10 în Capitală.

La nivel național, 73,12% dintre candidații la Evaluarea Națională au obținut medii mai mari sau egale cu 5, potrivit rezultatelor oficiale, publicate marți de Ministerul Educației. Dintre aceștia, 429 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece). 

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.