Cinci medalii de aur și una de argint pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

0
Foto: facebook.com/ Societatea de Stiinte Matematice din Romania

Elevii români au obținut cinci medalii de aur și una de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO 2019), desfășurată în perioada 20-25 iunie 2019 la Agros, în Cipru. În clasamentul neoficial pe țări, România a ocupat locul I cu 219 puncte din 240 maxime. 

La cea de-a 23-a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori, România a fost reprezentată de elevii: David Andrei Anghel (Școala Gimnazială nr. 56, București), Lucia Rîșnoveanu (Școala Gimnazială „Spectrum”, Constanța), Iustinian Cristian Constantinescu (Școala Gimnazială „George Bacovia”, București), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79, București), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București) și Radu Andrei Lecoiu (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”, Târgoviște). David și Dinu au absolvit clasa a VII-a, iar ceilalți clasa a VIII-a, se arată pe pagina de Facebook a Societății de Științe Matematice din România.

Elevii români au obținut cinci medalii de aur – Andrei, Dinu, Iustinian, David și Radu (primii trei cu punctaj maxim) și o medalie de argint – Lucia.

În clasamentul neoficial pe țări, România a ocupat detașat locul I cu 219 puncte din 240 maxime. Pe locul al II-lea s-a situat Bulgaria cu 171 de puncte, iar pe locul al III-lea, Grecia cu 117 de puncte.

Elevii au fost coordonați și însoțiți de către profesorii: Andrei Alex Eckstein de la Universitatea „Politehnica” din Timișoara (team leader), Dănuț Aramă de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna (deputy leader) și Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași (observer).

JBMO este o competiție anuală dedicată elevilor din zona balcanică, pasionați de matematică, și care, la momentul concursului, nu au încă 15 ani și jumătate.

”Este o foarte bună ocazie pentru copii de a cunoaște tineri de vârsta lor, din alte țări, care au aceeași pasiune ca și ei, dar care evoluează în alte medii, cu avantajele și dezavantajele fiecărei țări în parte. De asemenea, concursul le oferă participanților prilejul de a prinde gustul competițiilor viitoare pentru seniori, Balcaniada și Olimpiada Internațională. Copiii români au avut o comportare exemplară atât din punct de vedere matematic, cât și în relația lor cu copiii din alte țări”, scrie sursa citată.

La JBMO 2019 au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Hertegovina, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia și o echipă formată din 4 elevi din Muntenegru, precum și echipe din țări invitate: Arabia Saudita, Azerbaidjan, Croatia, Ecuador, Franta și Kazahstan. A participat și o a doua echipă din Cipru.

Sursa: Ministerul Educației

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.