Mesajul Ecaterinei Andronescu pentru elevi și profesori, la început de vacanță. Un sfat pentru cei care dau examene VIDEO

0
Foto: Captură video/ facebook.com

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a adresat, luni, un mesaj elevilor care au intrat în vacanța de vară, dar și absolvenților de clasa a VIII-a și de liceu care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. ”Vă doresc din tot sufletul să vă relaxaţi activ, adică nu puteţi să staţi toată ziua, din când în când mai citiţi câte o poveste, mai citiţi câte o carte, pentru că fiecare pagină adaugă câte ceva la ceea ce sunteţi”, le-a transmis ministrul elevilor aflați în prima zi de vacanță, în timp ce celor care dau examene le-a urat să se bucure de rezultate, ”iar dacă se întâmplă să nu vă bucure aceste rezultate, nimic nu este pierdut, aşezaţi-vă cartea în faţă şi încercaţi a doua oară.” Andronescu a avut un mesaj și pentru profesori. 

Mesajul Ecaterinei Andronescu: 

„Iată a venit și ziua în care pentru cele mai multe dintre școli și pentru cei mai mulți dintre elevi clopoțelul a încetat să mai sune. A venit vacanţa! Vă doresc, dragi copii, să vă bucuraţi de aceste zile în care vă aparţine tot timpul. Nu mai sunteţi stresați de şcoală, nu mai sunteţi stresați de lecţii, nu vă mai spune nici mama, nici tata să mergeţi la şcoală şi nu vă mai întreabă nimeni dacă aţi învăţat. E o perioadă de relaxare şi vă doresc din tot sufletul să vă relaxaţi activ, adică nu puteţi să staţi toată ziua, din când în când mai citiţi câte o poveste, mai citiţi câte o carte, pentru că fiecare pagină adaugă câte ceva la ceea ce sunteţi.

Voi, cei de acum, nu mai sunteţi cei de anul trecut. A mai trecut un an de şcoală, a trecut un an în care, dacă aţi reuşi să vă uitaţi într-o oglindă şi să vedeţi cum sunteţi, cu siguranţă nu aţi mai fi cei de anul trecut. Vă doresc vouă, absolvenţilor de clasa a VIII-a, şi vouă, absolvenţilor de liceu, să vă bucuraţi de rezultatele muncii voastre pentru că, până la urmă, şi evaluarea de la clasa a VIII-a şi examenul de bacalaureat nu este altceva, fiecare dintre aceste două examene, decât o confruntare a voastră cu voi înşivă. Să vă bucuraţi de aceste rezultate, iar dacă se întâmplă să nu vă bucure aceste rezultate, nimic nu este pierdut, aşezaţi-vă cartea în faţă şi încercaţi a doua oară! Vă doresc tuturor mult succes, iar vouă, celor care sunteţi în vacanţă, vacanţă frumoasă!

Doamnelor şi domnilor profesori, s-a terminat un an școlar. Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în tot anul şcolar. Vă mulţumesc pentru strădaniile pe care le-ați depus, vă mulţumesc pentru aceste transfer în cunoaştere şi pentru că un an de zile aţi fost modelul elevilor dumneavoastră din clasă. Recuperați-vă energiile și forțele, să aveți putere în septembrie să o luați de la capăt pentru că elevii dvs. din septembrie așteaptă să vă bucurați de întâlnirea cu ei. Vacanță frumoasă și dvs., dar după ce terminăm examenele! Mulțumesc foarte mult.”

Evaluarea Națională începe marți, 18 iunie. Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține în prima zi proba scrisă la Limba și literatura română, iar joi, 20 iunie, proba la Matematică. Vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă.

Absolvenții de liceu încep pe 1 iulie probele scrise ale Bacalaureatului. Primul examen va fi la Limba şi literatura română. Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – se va desfășura joi, 4 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.