Admitere liceu 2019. Andronescu: ”Broșura este necesară în momentul în care s-a încheiat Evaluarea și fiecare elev știe media cu care intră în competiție”

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, nu crede că broșura pentru admiterea la liceu a ajuns cu întârziere la elevi. Andronescu a declarat, sâmbătă, la Brașov, că elevii au nevoie de acest ghid doar în momentul în care au încheiat Evaluarea Națională, atunci când știu ce medie au și ce fel de opțiune pot să facă. Broșura pentru admiterea la liceu conține informații despre admitere, numărul de locuri și clase la fiecare unitate de învățământ, profilul și specializarea, precum și mediile ultimilor admiși de anul trecut

”Au apărut codurile, broșurile sunt gata, aseară (n.red. – vineri) toate județele au încheiat această operație, dar broșura este necesară în momentul în care s-a încheiat examenul de Evaluare și fiecare elev și familia lui știu care este media cu care intră în competiție și cam ce fel de opțiuni trebuie să facă. Acela este momentul în care este necesară broșura”, a declarat Ecaterina Andronescu.

La remarca unui jurnalist că, în alți ani, broșura apărea chiar și cu o lună mai devreme, ministrul a reluat ideea: ”Nu ai nevoie de broșură decât în momentul în care îți știi media, uitându-te în broșură să îți poți organiza opțiunile.”

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2019, broșura care cuprinde informații despre admiterea din 2019 ar fi trebuit publicată pe 13 mai 2019.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.