La ora de Arhitectură, copiii pot face adevărate minuni în școala lor. Despre cum au transformat elevii, îndrumați de profesori și arhitecți, spațiile din școală la ”De-a arhitectura în școala mea”, am mai scris, de la biblioteca amenajată de elevi de clasa a VI-a într-o școală din București ori baia proiectată de niște copii de a VII-a, până la clasa în aer liber la un liceu din Brașov. Astăzi, vă prezentăm câteva imagini de la Şcoala Gimnazială Bucşoaia din Frasin, județul Suceava, unde pereții albi din școală au fost acoperiți cu desene și multă culoare.
La final de an școlar, elevii de la Școala Gimnazială Bucşoaia au reușit un proiect care face din școala lor una mult mai veselă, cu spații colorate, de care se vor bucura din plin atunci când se vor întoarce la școală, în toamnă.
Elevii au urmat cursul ”De-a arhitectura în şcoala mea”, un opțional ce poate fi ales de elevi și profesori, în care, alături de arhitecți, pot schimba ceea ce își doresc în școala lor, creionând proiectul pe care îl vor, venind cu idei și punându-l chiar ei în practică.
Despre proiectul derulat la școala din Frasin, ultimele vești de pe ”șantier” au fost publicate pe pagina de Facebook De-a Arhitectura:
”Acesta este momentul mult aşteptat un an întreg de clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din programul educaţional „De-a arhitectura în şcoala mea” ce au urmat cursul în anul şcolar 2018-2019: implementarea proiectelor propuse după analizarea spaţiului şcolii, documentare, descoperiri, discuţii, prezentări, strângere de fonduri şi decizii grele.
Iulia Cosovanu şi întreaga echipă a Şcolii Gimnaziale Bucşoaia din Frasin, jud. Suceava (prof. Simona Covrig şi elevii claselor a VI-a, a VII-a şi a VIII-a participanţi în program), care beneficiază de o sponsorizare de la Digital Spirit pentru implementarea soluţiei propuse, ne-a transmis noutăţi despre şantierul din „Şcoala Veselă”: „În primele două săptămâni din mai am reușit să încheiem prima etapă a lucrărilor de conctretizare a proiectului dezvoltat pe parcursul anului școlar 2018-2019. La această întâlnire am înveselit și mai mult pereții deja colorați, cu desene ce au menirea să ne introducă în tema fiecărui cabinet pe care îl anunță. De exemplu, peretele albastru deschis cu figurile geometrice năstrușnice ne invită în cabinetul de matematică și științe.
Noi am început activitatea în vacanța de Paște, astfel încât colegii noștri să poate intra, după vacanță, într-o altfel de școală – categoric mai veselă. Am trasat contururile pentru fiecare desen, am lipit banda scotch, am dat cu amorsă, am văruit, am trasat conturul gri, am desenat și ne-am bucurat de tot acest proces cu diferite jocuri și povești (salata de fructe a ajuns să fie jocul nostru preferat).”
Iată imagini cu ceea ce au reușit elevii să facă în școala lor la ora de Arhitectură:
Foto: facebook.com/ de-a arhitectura
Citește și:
- Biblioteca școlii, reamenajată de elevi: ”Este cu adevărat cea mai frumoasă sală din școală!”
- Happy Bathrooms, proiectul ambițios al unor elevi din București. Cum au schimbat copiii spațiile din școală
- De-a Arhitectura, opțional pentru elevi. Cum și când se fac înscrierile în anul școlar 2019-2020
- Cum au schimbat elevii școala la ora de Arhitectură: Clasa în aer liber sau Ceainărie înăuntru și afară