Vama a lansat ”Pe de rost”, un cântec despre sistemul de educație românesc: ”Școală, cum naiba vrei să cresc/Dacă e o rușine să greșesc” VIDEO

0
Foto: Captură Youtube.com

Trupa Vama a lansat, joi seara, piesa ”Pe de rost”, un cântec cu un mesaj critic la adresa sistemului de educație românesc. ”Nu este un cântec politic, nu e un cântec social. E un cântec. Suntem niște menestrei și ne exprimăm ca atare. Dar, încă mă încăpățânez să cred, chiar dacă muzica nu poate schimba lumea, poate să dea puțin de gândit”, a spus Tudor Chirilă, solistul trupei. 

După piesa ”În ţara-n care m-am născut“, trupa Vama a lansat un nou cântec cu mesaj social, de această dată tema fiind şcoala românească.

E un cântec care leagă două generații. Generația noastră și generația actuală de elevi de liceu. E trist că acest cântec leagă două generații, dar în același timp, cred că orice cântec poate să dea un ton la schimbare, să dea de gândit. Cumva, asta ne dorim cu acest cântec, să dăm puțin de gândit felului în care privim copiii, cum ne uităm la ei, cum se uită ei la noi, ce relație avem unii cu alții. Este copilul în centrul societății noastre? Sunt întrebări pe care le-am pus cumva, în acest cântec. El nu este un cântec politic, nu e un cântec social. E un cântec. Suntem niște menestrei și ne exprimăm ca atare. Dar, încă mă încăpățânez să cred, chiar dacă muzica nu poate schimba lumea, poate să dea puțin de gândit”, a spus Tudor Chirilă, solistul trupei, citat de rfi.ro

Versurile piesei ”Pe de rost”:

”643445523456433

Am note mari, dar nu-mi place nimic
Sunt un număr, într-un sistem
N-am voie să-ntreb, învăț pe de rost
Numa’ proștii întreabă, e rușinos

Școală, îți amintești
Ce mic eram, cum mi-ai promis c-ai să mă crești
Școală, cum naiba vrei să cresc
Dacă e o rușine să greșesc.

643445523456433

Am 16 ani și aș vrea să dispar
Undeva unde să pot conta
Tată, dacă te sună azi, spune-le că-s plecat
Azi chiulesc pentru că m-am săturat să ascult,
Vreau să gândesc

Tată, nu-ți fie frică,
Există viață după notă mică
Școală, cum naiba vrei să cresc
Dacă e o rușine să gândesc

643445523456433

Pe de rost, pe de rost, pe de rost ca un prost
Nu mai vreau pe de rost, pe de rost, ca un prost
Deci școală, la revedere
Ești prea departe, de visele mele

Școală, la revedere,
Mă duc să învăț de la visele mele.”

”Inițial am vrut să scriem despre o oală:) Apoi ne-am gândit la o coală. Și după aia a ieșit un cântec despre școală. Care e încă în oală:)”, a scris Tudor Chirilă, vineri, pe Facebook.

Trupa Vama a lansat piesa ”Pe de rost” împreună cu videoclipul realizat de Octav Gheorghe, scrie news.ro. Coregrafia şi dansul aparţin Allei, iar în videoclip apar, între alţii, Anca Androne, Andrei Runcanu şi Natalia Pavlu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.