Elevă din Dej, mesaj dur pentru ministrul Educației: ”Vă bateți joc de noi! Doriți să devenim o țară de proști, doar pentru a fi mai ușor manipulați”

0
Foto: facebook.com/ Ministerul Educației

O elevă din Dej i-a transmis un mesaj dur ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, după ce a aflat că profilul pe care dorește să-l urmeze la liceu ar putea fi desființat, în urma unui ordin de ministru, prin care mai multe clase de liceu urmau să fie transformate în clase de școală profesională. Deși, între timp, ministrul a modificat planurile de școlarizare, mesajul absolventei de clasa a VIII-a rămâne unul al revoltei în fața unor schimbări în sistemul educației, contestate de foarte multe ori atât de elevi și părinți, cât și de profesori și sindicaliști.

Eleva și-a exprimat nemulțumirea față de decizia ministerială privind planurile de școlarizare pe contul său de Facebook. Postarea a fost preluată de presa locală, în care adolescenta mărturisește că vrea să susțină admiterea la liceu la o clasă de științe ale naturii, în pericol însă a fi desființată din cauza ordinului de ministru.

Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! (…) Se presupune că ar trebui să faceți bine pentru țară, nu? Ei bine, dumneavoastră luați orice suflare de educație care mai exista în această societate. Din dorința de a-mi salva viitorul am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici în Dej este o probabilitate de 50-50 să tăiați o clasă de matematică-informatică sau științele naturii. De ce? În adâncul acestui ordin pe care l-ați dat cu o zi în urmă se află adevărata realitate… Este prea puțin vorba despre copiii care nu iau 5… NU! E vorba că de pe acum doriți ca și copiii buni să se lase de învățat, să devenim o țară de proști, doar pentru a fi mai ușor manipulați!”, scria, miercuri, eleva de 14 ani, pe rețeaua de socializare.

”Vă bateți joc de noi, dar sper că, peste 10 ani, actuala generație de tineri, când vom fi pe propriile noastre puteri, să fim doza de aer de care are nevoie România!”, a mai scris adolescenta.

Inspectorul general ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, pentru stiridecluj.ro, că, în cursul zilei de miercuri, au fost discuții de desființare a unei clase, dar nu s-a vorbit despre un anume profil. ”Clasa nu se desființa, ci se transforma în clasă de profesională. Ideea a căzut, și acolo, la Dej, nu se va desființa nimic”, a spus Cuibus.

Postarea elevei din Dej:

Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Deși sunteți ministrul Educației (un statut prea înalt, pe care NU îl meritați) sunt sigură că până și un copil de 5 ani ar înțelege că nu știți ce faceți cu viața multor oameni și elevi în cazul de față.

Am 14 ani, locuiesc în localitatea Dej, județul Cluj și am o medie generală de 9,96. Urmează să dau admiterea pentru a intra la liceu, respectiv la clasa de științele naturii, dar sunt 50% șanse ca acest lucru să nu mai fie posibil. MULȚUMESC! Sunt convinsă că la vârsta mea înțeleg pe deplin ce lovitură ne-ați oferit.

Se presupune că ar trebui să faceți bine pentru țară, nu? Ei bine, dumneavoastră luați orice suflare de educație care mai există în această societate. Din dorința de a-mi salva viitorul, am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici în Dej este o probabilitate de 50-50 să tăiați o clasă de matematică-informatică sau științele naturii. De ce? În adâncul acestui ordin pe care l-ați dat cu o zi în urmă se află adevărata realitate.. Este prea puțin vorba despre copiii care nu iau 5… NU! E vorba că, de pe acum, doriți ca și copiii buni să se lase de învățat, să devenim o țară de proști, doar pentru a fi mai ușor manipulați! Trebuie să recunoaștem adevărul crunt… România în momentul de față este condusă de incompetenți!!!

Am învățat în acești 4 ani de la profesori extrem de buni, am tras de mine ca să fiu sigură să intru la bio-chimie, când, dacă știam, puteam lejer să intru și cu o medie muuullt mai mică la filologie… Vă bateți joc de noi, dar sper că, peste 10 ani, actuala generație de tineri, când vom fi pe propriile noastre puteri, să fim doza de aer de care are nevoie România! Îmi doresc să distribuie cât mai multă lume acest mesaj ca un semnal de alarmă pentru acest Guvern!!”

​Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, pentru HotNews că a trimis noi planuri de școlarizare către inspectoratele școlare, cu cifre modificate pentru învățământul profesional și pentru învățământul teoretic. Andronescu a precizat că a discutat cu fiecare inspector școlar general în parte despre numărul de clase de învățământ profesional și a stabilit cu aceștia câte clase pot să aibă pentru anul școlar următor.

Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” a reacționat dur, miercuri, după ce ministrul Educației a emis un ordin privind repartizarea, pe județe, a cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, în anul școlar 2019 -2020. Sindicaliștii susțineau că multe dintre inspectorate sunt în situația de a tăia până la 35 de clase de liceu și de a le transforma în clase de școală profesională și avertizau că vor recurge la proteste dacă ministrul nu retrage ordinul.

Și FSLI i-a cerut ministrului Educației să retragă ordinul privind planul de școlarizare 2019-2020. Sindicaliștii o acuzau pe Andronescu că face ”o eroare gravă, bulversând zeci de mii de elevi, care urmează să se înscrie la liceu sau școli profesionale, părinți și cadre didactice”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.