Copil rănit la o şcoală din Sebeş după ce o bucată de tencuială s-a prăbușit peste el

0
Foto: facebook.com

Un copil de 10 ani, elev la o școală din Sebeș, județul Alba, a fost rănit la cap, miercuri, după ce o bucată de tencuială de la intrarea în unitatea de învățământ s-a prăbușit peste el. Incidentul nu a fost mediatizat și s-a aflat de el doar vineri, după ce un martor a postat poze pe Facebook, relatează Mediafax.

Un incident grav s-a produs, miercuri, la Școala Generală nr. 4 din cartierul Mihail Kogălniceanu al orașului Sebeș, județul Alba, unde o bucată mare de tencuială de la ușa de intrare în unitatea de învățământ, s-a prăbușit peste un elev, în vârstă de 10 ani care a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Deși incidentul a fost anunțat la 112, iar la școală s-a deplasat atât un echipaj SMURD, cât și echipaje de poliție și jandarmi, cazul nu a fost mediatizat, aflându-se despre el doar vineri, după ce un localnic care a surprins situația, a postat poze pe Facebook.

Potrivit ISU Alba, în urma incidentului a fost rănit un copil în vârstă de 10 ani, elev al școlii, care a suferit un traumatism cranio-cerebral. El a primit primele îngrijiri medicale la fața locului, după care a fost transportat la spital cu ambulanța SMURD.

Inspectorul șef Marcela Dărămuș, de la ISJ Alba, Marcela Dărămuș a declarat pentru MEDIAFAX că, în prezent, copilul este în afara oricărui pericol și pentru a lua măsuri se așteaptă concluzia polițiștilor care au luat declarații de la locul incidentului.

„Am fost informați de către unitatea de învățământ, Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeș, că în data de 29 mai 2019, în jurul orei 10.00, la pauza mare a elevilor, a căzut o bucată de tencuială de pe plafonul exterior al clădirii situat deasupra ușii de acces a personalului didactic. Probabil din cauza ploilor abundente din ultima vreme s-a infiltrat apa și a provocat desprinderea de pe această platformă, deși nu se vedea din exterior că este fisurată, potrivit declarației doamnei director din această unitate de învățământ. Nu a sesizat nimeni că ar fi o problemă la acest plafon. Tencuiala a căzut pe un copil de clasa a IV-a, profesorul de serviciu din curtea școlii a apelat la numărul de urgență 112, echipajul a sosit repede, s-a acordat primul ajutor, iar împreună cu mama elevului s-au deplasat cu salvarea la spital, pentru investigații. Acum elevul este în afara oricărui pericol și încă se fac investigații. Așteptăm rezultatele, doamna director ne-a informat că are o stare în general bună, și așteptăm informații noi de la mama elevului și de la medic. S-au dat declarații și la poliție și la jandarmerie”, a declarat șefa ISJ Alba.

Foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.