Elevii din București cer din nou Primăriei sectorului 4 să aprobe ”de îndată” bursele școlare: ”Suntem loviți de dezinteres și nepăsare”

0

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) revine cu solicitarea adresată Consiliului Local al Sectorului 4 și primarului Daniel Băluță de a aproba de urgență Hotărârea de Consiliu Local privind acordarea burselor școlare. Elevii acuză ”dezinteresul” și ”ignoranța” administrației din sector. ”Acest lucru este rușinos și condamnăm ferm lipsa de interes a Primarului Sectorului 4 față de elevii în sprijinul cărora ar trebui să vină, nicidecum să îi neglijeze”, spun reprezentanții elevilor.

Asociația Elevilor din București și Ilfov cere din nou Primăriei sectorului 4 să adopte cât mai rapid o hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea cuantumurilor burselor școlare. Elevii solicită acordarea de burse de merit tuturor elevilor cu media generală cuprinsă între 8.50 și 10, așa cum prevede legea, și nu doar celor cu media 10, cum se întâmplă în prezent în școlile din sector.

”Mi-aș dori ca ceea ce se întâmplă să fie doar un vis, nicidecum să fim în continuare loviți de dezinteres și nepăsare, e de neînțeles cum la ultima ședință a Consiliului Local Sector 4 nu s-a găsit loc pe Ordinea de zi și de un proiect legat de aprobarea cuantumurilor burselor. Faptul că bugetul este votat dar elevii nu primesc burse luând în calcul că este final de semestru, ceea mă face să cred că sunt niște acțiuni ce se datorează strict ignoranței Primăriei Sectorului 4. Vom face tot posibilul ca elevii să își primească bursele de îndată”, a declarat  Nicolae-Alexandru Rădulescu, vicepreședinte al Asociației.

Comunicatul Asociației Elevilor din București și Ilfov:

Elevii din Sectorul 4, victime colaterale ale dezinteresului primarului! Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită acordarea de îndată a burselor școlare!

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), organizația reprezentativă a elevilor din capitală și județul Ilfov, solicită Consiliului Local Sector 4 și primarului Daniel Băluță să aprobe urgent Hotărârea de Consiliu Local privind acordarea Burselor Școlare.

AEBI a solicitat Consiliului Local al Sectorului 4 și primarului Daniel Băluță inițierea și adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local pentru aprobarea cuantumurilor burselor școlare, în contextul adoptării bugetului local pe anul 2019, astfel încât să acopere fonduri pentru sprijinirea elevilor cu rezultate bune, dar și cei ce se află în risc de abandon. Din nefericire, această hotărâre nu este adoptată nici astăzi, la aproape o lună de la solicitarea AEBI, menționând faptul că ultima ședință a Consiliului Local Sector 4 a fost în data de 15 mai, unde stabilirea cuantumurilor nu a prezentat interes pentru aleșii
locali.

Ne aflăm în data de 29 mai 2019, iar Hotărârea de Consiliu Local întârzie să apară, semn că pentru autoritatea locală a Sectorului 4 sprijinirea elevilor nu prezintă un interes, ba din contră, aceștia au ignorat în mod nejustificat solicitarea Asociației Elevilor din București și Ilfov de a adopta în proxima ședință de Consiliu Local cuantumurile burselor școlare, ședință ce a avut loc în data de 15 mai, unde pe ordinea de zi nu s-a aflat vreun punct legat de bursele școlare, dovadă a lipsei de interes față de elevii Sectorului 4, elevi ce au fost discriminați încă din 2011 până în prezent.

În data de 11 februarie, AEBI a transmis administrației locale cererile elevilor privind acordarea burselor de merit începând de la media 8.50, în conformitate cu OMECTS 5576/2011, privind criteriile generale a acordare a burselor, în speranța că finanțarea educației pe raza administrativă a Sectorului 4 reprezintă un interes real pentru aleșii locali.

Oferirea burselor de merit în unitățile de învățământ nu reprezintă interes nici acum pentru autoritatea locală a Sectorului 4, după o lună de la aprobarea bugetului acordat burselor de merit. Așadar, pentru domnul primar Daniel Băluță elevii nu reprezintă deloc interes, ba chiar cei în risc de abandon sunt în continuare neglijați de Primăria Sectorului 4 și nu sunt semne că s-ar dori o remediere a acestei situații ce persistă din anul 2011.

Amintim că sunt elevi pentru care aceste sume de bani ar prezenta un adevărat ajutor din partea Primăriei Sectorului 4, mai ales că ne aflăm către finalul anului școlar iar elevii încă nu pot beneficia de burse, nici măcar după 8 ani. Acest lucru este rușinos și condamnăm ferm lipsa de interes a Primarului Sectorului 4 față de elevii în sprijinul cărora ar trebui să vină, nicidecum să îi neglijeze. Elevii au suportat destul dezinteresul din partea Autorității Locale, considerăm că aceștia merită să fie răsplătiți conform legii, dar Hotărârea de Consiliu Local întârzie să apară.

„Mi-aș dori ca ceea ce se întâmplă să fie doar un vis, nicidecum să fim în continuare loviți de dezinteres și nepăsare, e de neînțeles cum la ultima ședință a Consiliului Local Sector 4 nu s-a găsit loc pe Ordinea de zi și de un proiect legat de aprobarea cuantumurilor burselor. Faptul că bugetul este votat dar elevii nu primesc burse luând în calcul că este final de semestru, ceea mă face să cred că sunt niște acțiuni ce se datorează strict ignoranței Primăriei Sectorului 4. Vom face tot posibilul ca elevii să își primească bursele de îndată. ” – Rădulescu Nicolae-Alexandru, vicepreședinte AEBI”

Citește și: Elevii cer Primăriei sectorului 4 să respecte legea în privința burselor școlare: ”Ne confruntăm cu o reală discriminare”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.