Viceprimarul Capitalei, mesaj pentru părinţii nemulţumiţi de închiderea şcolilor: Să scrie o depeşă la Vatican

1
Foto: obiectivbr.ro

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a ținut marți, în cadrul unei conferințe dedicate vizitei Papei Francisc la București, să le transmită un mesaj părinților care ar fi nemulțumiți de închiderea școlilor din București, spunând – scrie Mediafax – ”să intre pe site-ul Vaticanului și să scrie o depeșă” că nu sunt mulțumiți de acest eveniment.

Foto: stirileprotv.ro

Aurelian Bădulescu (foto) a arătat că decizia de a închide unitățile de învățământ din București se află la latitudinea Consiliilor de Administrație ale școlilor din zonele vizate, care vor decide dacă este optim sau nu ca unitățile de învățământ să fie închise. Primăria doar face recomandări de închidere a școlilor, a punctat viceprimarul Capitalei.

 

Potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București, toate unitățile de învățământ din București, de stat sau private, vor fi închise, vineri 31 mai, pentru vizita Papei Francisc. Pentru ziua de joi, 30 mai, fiecare unitate de învățământ va decide dacă suspendă sau nu cursurile. Citește aici comunicatul ISMB.

În privința părinților care au fost nemulțumiți de hotărârea închiderii școlilor, Aurelian Bădulescu a spus că ”sunt și mântuiți, dar și nemântuiți, mulțumiți și nemulțumiți”.

”Papa și un astfel de eveniment este o dată la câteva zeci de ani. Cred că cu bună-credință și cu înțelegere și fără răutate trebuie să fim cu sufletele deschise pentru acest eveniment. Cine este nemulțumit am să-l rog să intre pe site-ul Vaticanului și să scrie o depeșă că nu este mulțumit de acest eveniment”, a spus Bădulescu.

Potrivit organizatorilor vizitei Papei la București, sunt așteptați peste 25.000 de participanți la eveniment. Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, a precizat că nimeni nu va fi exclus de la vizita Sfântului Părinte. Totodată, 300 de voluntari vor ajuta pelerinii în ziua vizitei Papei Francisc la București, care îi vor direcționa pe participanți, îi vor îndruma către spațiile din care își pot procura cele necesare și îi vor asista pe tot parcursul zilei.

Organizatorii au subliniat că începând cu ora 11:00, străzile Lutherană și General H. M. Berthelot vor fi restricționate și informațiile cu privire la restricții vor fi actualizate în orele următoare. Vor fi două zone amenjate pentru presă, cu acces până la ora 15:30, din Calea Victoriei pe Strada Banului, o structură de podiumuri lipită de Universitatea de artă, iar cealaltă, din Piețele Ateneu și George Enescu, au fost prevăzute, în parcarea de la George Enescu, laterala care comunică cu Benjamin Franklin, cu intrarea din Calea Victoriei.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) anunță că vor fi suspendate orelor de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de vineri, 31 mai 2019, școlile urmând să analizeze și să anunțe dacă suspendă cursurile și joi, pe 30 mai.

Citește și: Toate școlile din Capitală vor fi închise vineri, 31 mai. Pentru joi, fiecare școală va decide dacă suspendă sau nu cursurile – Anunțul ISMB

1 COMENTARIU

  1. Tu vorbesti serios? Sta cumva papa cu copilul meu, sau il car la munca dupa mine??? Upss…cred ca il car la munca! Cum poti fi atat de fatarnic si lichea, sincer? Prostii care muncesc si nu stau cu mana intinsa sunt presuri, asa?
    Chiar voi scie Vaticanului, ss stii, nemernicule!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.