Primăria Capitalei va înființa un serviciu de transport pentru elevii de la Școala 195 UPDATE

0
Foto: www.economica.net

Primăria Capitalei va înființa un serviciu de transport cu microbuze sau autobuze școlare pentru elevii Școlii 195 (Hamburg) din Sectorul 3 al Capitalei, potrivit unui proiect votat, joi, în ședința Consiliului General al Municipiului București, scrie Mediafax.

UPDATE: Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, un proiect care prevede aprobarea unui studiu de oportunitate pentru înființarea unui serviciu municipal de transport pentru elevii Școlii 195.

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi se află un proiect care prevede aprobarea unui studiu de oportunitate pentru înființarea unui serviciu municipal de transport pentru elevii Școlii 195.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că au ales această școală pentru că are foarte mulți elevi, este poziționată relativ în centrul orașului, într-una dintre zonele aglomerate, dar și pentru faptul că mulți dintre copii nu locuiesc în Sectorul 3, acolo unde se află Școala 195 (Hamburg).

Potrivit expunerii de motive, PMB a efectuat un sondaj de opinie la Şcoala nr. 195 (str. Lunca Bradului nr. 2, Sector 3) pentru a analiza oportunitatea unui proiect pilot privind transportul către unitatea de învăţământ. Majoritatea celor chestionați a fost de acord cu implementarea proiectului tip School Bus.

În studiul de oportunitate, în care se recomandă utilizarea autobuzelor Euro 6 din gama 10 m existente deja în flota STB, sunt propuse patru trasee, cu lungimi cuprinse între 7-8 kilometri şi cu o durată estimată de 26-30 de minute, scrie Agerpres.

Potrivit aceleiaşi surse, transportul se va face prin validarea cardurilor de transport emise pentru elevi, aceştia putând fi însoţiţi de părinţi şi profesori, sub îndrumarea/supravegherea unui controlor din partea ADTPBI.

„De asemenea, este importantă recomandarea ca în mijloacele de transport siguranţa copiilor să fie asigurată de un reprezentant al Poliţiei Locale. În acelaşi sens, la demararea proiectului pentru asigurarea fluenţei îmbarcării/debarcării elevilor se va solicita Brigăzii Rutiere Bucureşti amplasarea de indicatoare rutiere pentru interzicerea staţionării şi opririi autovehiculelor în proximitatea unităţii de învăţământ”, reiese din raportul de specialitate.

”Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a-l finaliza la şcoala 195 din Sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi. E una dintre cele mai mari şcoli din ţară, nu doar din Capitală şi unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparţin de Sectorul 3. Să punem la dispoziţie din partea Primăriei generale un număr suficient de microbuze şcolare – cu acceptul părinţilor, fireşte -, astfel încât în fiecare dimineaţă şi după-amiază să nu se mai adune mii de maşini pe o străduţă îngustă dintr-un cartier din Bucureşti”, declara, în luna martie, Gabriela Firea, la Adunarea Asociaţiei Municipiilor.

Puteți consulta aici proiectul de Hotărâre, Expunerea de motive, precum și un sondaj realizat în rândul părinților copiilor de la Școala 195 

Citește și: Gabriela Firea vrea microbuze școlare pentru elevii din București. Proiectul pilot, aplicat la Școala 195

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.