Ministrul Educației vrea înființarea unei Olimpiade de robotică: ”Copiii care au mintea deschisă și abilități practice trebuie încurajați”

0
Foto: facebook.com/NatiePrinEducatie/

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Sibiu, că intenționează să înființeze o olimpiadă de robotică, pentru elevii care au astfel de înclinații și participă la concursuri internaționale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, la Sibiu, într-o conferință de presă, că a vorbit cu directorii școlilor din Sibiu, unde mulți elevi s-au înscris la concursuri internaționale de robotică, să înființeze o olimpiadă națională pentru elevii cu astfel de înclinații.

”Robotica este o competiție care s-a născut mai târziu decât alte domenii. S-a născut – poate vi se pare o glumă – din jocurile de lego și din informatica ce e cuplată cu jocurile de lego. Copiii care au mintea deschisă și au și abilități practice trebuie încurajați. Astăzi (vineri – n.r.) am vorbit cu directorii, să propunem pentru anul viitor și mi-a promis directorul de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu că va face solicitare scrisă pentru această chestiune, să înființăm olimpiada de robotică pentru copiii din acest domeniu și să fim noi, România, promotorii olimpiadei internaționale de robotică. Lucrul acesta eu cred că îl putem face”, a spus Andronescu.

Ideea de a înființa o olimpiadă de robotică a venit și după ce mai mulți elevi din Sibiu s-au înscris la Olimpiada Geniilor, din SUA, unde prezintă un robot pompier ce ar putea intra în incendiu fără să pună în pericol salvatorii. Elevii de la Colegiul Octavian Goga din Sibiu s-au lovit de necesitatea obținerii unei finanțări care să le asigure transportul la Olimpiadă.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a aflat, vineri, la Sibiu, unde a avut întâlniri cu profesori și directori de școli din județ.

Citește și: Ecaterina Andronescu, luată la rost de protestatarii din Sibiu: ”Dvs. nu trăiți în țara asta? Ar fi trebuit să vă dați demisia!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.