Cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020, adoptate de Guvern. Specializări noi la Politehnică

1
Foto: http://stiri.tvr.ro

Universitatea Politehnica din București, Academia de Studii Economice și Universitatea din București sunt printre universitățile cu cele mai multe locuri pentru licență și masterat pentru anul universitar 2019-2020, conform actelor normative adoptate în acest sens, joi, de Guvern, scrie HotNews.ro.

Guvernul a aprobat, în ultima ședință, o hotărâre privind Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2019 – 2020 și o a doua referitoare la domeniile şi programele de studii universitare de master acreditate şi numărul maxim de studenţi ce pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2019-2020.

Universitatea Politehnica din București

Potrivit actelor normative, scrie HotNews.ro, Politehnica are mai mult de 500 de locuri la licență pentru multe dintre cele 15 facultăți: 1. 070 de locuri la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, 1.000 de locuri – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, 675 de locuri pentru Facultatea de Energetică, 870 de locuri pentru Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, 530 de locuri pentru Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică.

În privința specializărilor, ”Politehnica” are trei specializări noi: „Energetică și Tehnologii informatice”- 60 de locuri, „Informatica aplicată în ingineria mediului” – 60 de locuri și „Ingineria sistemelor de propulsie pentru autovehicule” – 50 de locuri.

Universitatea din București

La Universitatea din București, cele mai multe locuri pentru licență vor fi la facultățile: Drept – 1000 de locuri, Geografie -860, Limbi şi Literaturi Străine – 1591 de locuri.

Academia de Studii Economice din București

În domeniul economic, Academia de Studii Economice din București are cele mai multe locuri la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică – 1050.

În total, Guvernul a alocat anul acesta 63.771 de locuri/granturi de studii finanțate de la bugetul de stat (inclusiv învățământ militar) pentru licență.

Pentru masterat sunt 36.041 de locuri pentru studiile universitare de masterat, inclusiv învățământ militar.

Consultă aici:

Citește și: BAC 2019. Luni încep înscrierile pentru examenul de Bacalaureat. Calendarul probelor și modele de subiecte

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.