Ministrul Muncii anunță că și elevii ar putea beneficia de gratuitate la călătoriile cu trenul

0
Foto: facebook.com/ CFR Călători

Ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat, marți, că gratuitatea pentru călătoriile cu trenul de care beneficiază studenții ar putea fi extinsă și pentru elevi. Întrebat când ar putea fi implementată măsura, ministrul a spus că, momentan, nu poate oferi un termen, scrie Mediafax.

Gratuitatea pentru studenți la tren să fie extinsă și la nivelul elevilor, consideră ministrul Marius Budăi. Acesta a spus că în viitor, subiectul ar putea fi inclus pe ordinea de zi a discuțiilor guvernamentale.

”Am avut întrebarea „dacă ne gândim și la elevi”. În acest moment, elevii beneficiază de 50% reducere și am spus că, bineînțeles, pe viitor, putem avea și această temă în discuție”, precizează ministrul.

Marius Budăi a spus, în acest context, că nu poate estima un termen limită până la care această măsură ar putea fi adoptată: ”Dacă ar fi să vă spun mâine, poimâine, ar trebui să mint. În viitorul apropiat, nu pot să vă dau un deadline”.

Potrivit aceleiași surse, măsura va fi introdusă după ce, în prealabil, impactul bugetar va fi foarte bine studiat.

„Cu siguranță în momentul în care vom decide să implementăm o astfel de măsură, cum am făcut și la celelalte măsuri, impactul bugetar va fi foarte bine studiat și foarte bine calculat, iar atunci când vom fi clarificați, o să introducem și această măsură”, spune Marius Budăi.

Ministrul a mai explicat că a lansat aceste declarații în spațiul public după ce într-o declarație, Opoziția ar fi propus eliminarea acestor subvenții de transport pentru studenți. Ministrul a precizat că facilitatea va rămâne în continuare valabilă pentru studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.