Elevii români au obținut două menţiuni la Olimpiada Internaţională de Filosofie

0
Foto: Ministerul Educației

Lotul olimpic de Filosofie al României a obținut două mențiuni la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Roma, în perioada 16-19 mai.

Performanța a fost reușită de Horia-Ştefan Lixandru (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti – premiul I în cadrul etapei naționale) și Ioan-Victor Popa(Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti – premiul al II-lea la etapa națională).

Echipa României a fost coordonată și însoțită de Elena Florina Oțet – profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov (membru fondator al competiției și membru al juriului internațional) și prof. Eugen Stoica (membru al juriului și comitetului internațional de organizare).

Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice pentru toți participanții: elevi și profesori, precizează Ministerul Educației. Au fost prezenți peste 100 de concurenți din 48 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud).

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere şi a găzduit în două rânduri această competiție: Braşov (1998) și Iaşi (2008).

Citește și: Elevii români, medaliați la Olimpiada Internațională de Fizică din Australia 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.