Mai mulţi liceeni au participat la un protest împotriva premierului, la Lipova. ISJ cere explicații

0
Foto: aradon.ro

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad cere explicaţii conducerii Liceului ”Atanasie Marienescu” Lipova pe motiv că mai mulţi elevi au plecat de la cursuri, vineri, pentru a participa la un protest anti-PSD în faţa Primăriei Lipova, în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă, relatează Agerpres.

În timpul vizitei premierului la Primăria Lipova, zeci de persoane au manifestat cu pancarte, fără să scandeze, între acestea aflându-se şi aproximativ 30 de liceeni, scrie Agerpres. Elevii purtau pancarte cu mesaje precum: „Dumbăcilă, dă-ne a ta ştampilă. Demisia!”, „Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie” sau „Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”.

Potrivit aradon.ro, prezenţa elevilor a fost observată chiar de către directorul liceului, Lucian Donţu, care i-a “certat” pe copii, reproşându-le că lipsesc de la cursuri. Directorul a încercat să-i determine pe liceeni să se întoarcă la cursuri, ceea ce au făcut câţiva dintre ei, însă vreo 20 au continuat să participe la protest. Conform sursei citate, situaţia a fost observată şi de inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, care a făcut parte din delegaţia PSD ce a însoţit echipa guvernamentală prezentă în judeţ. 

”Notă de relație”

Inspectorul şcolar general a declarat, ulterior, pentru AGERPRES, că a cerut o „notă de relaţie” directorului şcolii, Lucian Donţu, în condiţiile în care au fost elevi de la Liceul Atanasie Marienescu Lipova care au participat la protest, în timpul programului şcolar.

”Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune ce nu avea legătură cu programul şcolar”, a  spus Anca Stoenescu.

O cercetare internă a fost începută şi la nivelul liceului, urmând să se stabilească dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor.

Conform inspectorului şcolar general, în cazul în care se va dovedi că un profesor a fost implicat, ISJ va lua măsuri.

Anca Stoenescu este consilier municipal PSD (vezi componența Consiliului Local – primariaarad.ro) și a fost numită recent în funcția de inspector școlar general, funcție pe care o deține pentru a treia oară, potrivit presei locale.

Foto: stirileprotv.ro
Foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.