Kidibot Start-Up România, un concurs pentru copiii ”pasionați de viitor” și cărora le place ”să inventeze”

0
Foto: kidibot.ro/ksr

Asociația StartEvo, în colaborare cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a lansat prima ediție a proiectului ”Kidibot Start-Up România”. Concursul se adresează elevilor din clasele pregătitoare și clasele I-VIII din București și își propune, prin platforma educațională Kidibot (www.kidibot.ro), stimularea tuturor copiilor de a folosi tehnologia într-un mod util și creativ, prin crearea de concepte de mici start-up-uri.

Concursul se va desfășura în perioada 9 mai 2019 – 2 iunie 2019. Potrivit unui comunicat de presă al Asociației StartEvo, elevii vor învăța prin joacă despre ”cum să vorbească în public, cum să lucreze în echipă, cum să-și prezinte ideile, elemente de educație financiară, știință și tehnică, marketing și cum să utilizeze tehnologiile în scopul satisfacerii nevoilor oamenilor”.

”Copiii vor câștiga certificate de Mini-Antreprenori, multe premii (telefoane, cărți, reviste, etc) și o experiență incredibilă. Profesorii coordonatori vor primi diplome și pot câștiga diverse cărți”, se arată în comunicat.

 ”Prin acest proiect, încurajăm copiii și adolescenții să dea frâu liber imaginației, să creeze, să devină inovatori de la o vârstă fragedă pentru că numai astfel vor putea răspunde provocărilor unui viitor tehnologizat și digitalizat, atât din punct de vedere profesional cât și social”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

 ”Căutăm elevi care să demonstreze că sunt pasionați de viitor și că le place să inventeze prin joacă”, a spus, la rândul său, Alina Ferșeta, președintele Asociației StartEvo.

Concursul este gratuit și cuprinde 3 faze:

Faza 1 – Calificarea

Până pe 17 mai 2019, elevii trebuie să trimită o lucrare la una dintre cele 3 secțiuni ale concursului (invenție din jucării stricate, desen sau compunere), prin care să ne arate cât de creativi sunt și cum văd ei viitorul.

Faza 2 – Astrofest

Sâmbătă, 25 mai 2019, între orele 17-22, toți copiii sunt așteptați la ParkLake Mall la evenimentul Astrofest, organizat de Revista ”Știință și Tehnică”. Aici vor fi anunțați elevii finaliști, cei care se vor califica în Faza 3. Totodată, copiii vor învăța despre astronomie, călătorii spațiale și multe altele.

Faza 3 – Kidibot Start-Up România Summit

În weekendul 1-2 iunie 2019, la Telekom Băneasa, copiii finaliști vor participa la un eveniment inovativ de 2 zile, compus din 2 secțiuni:

Ateliere educație prin joacă – Copiii, împărțiți pe echipe și pe alianțe, vor învăța de la diverși specialiști cum să inventeze lucruri utile societății, educație financiară, marketing, știință și tehnică, creativitate, etc..

– Crearea primului Start-Up tehnologic – Punând în practică cele învățate, sub îndrumarea mentorilor vor crea propriul concept de start-up tehnologic, care să rezolve o problemă existentă în societate.

La final, echipele vor prezenta ideile lor de start-up în fața unui juriu.

Mai multe detalii referitoare la concurs și înscrieri găsiți AICI.

Despre Kidibot
Kidibot este platforma educațională gratuită destinată copiilor de 6-18 ani pe care îi motivează să citească și să învețe mai mult folosind educația prin joacă, presiunea socială pozitivă, concursuri între echipe, inspirație de la personalități și multe altele. În acest moment, Kidibot este folosit de copiii din peste 25,01% din școlile din România. În ultimii 2 ani de zile, platforma educațională Kidibot a câștigat 10 distincții diferite, printre care  Locul I la Gala Societății Civile 2018, Secțiunea Tineret și Best Social Inclusion Start-Up 2019, oferit de Comisia Europeană în cadrul Start-Up Europe Summit 2019. Kidibot este implementat în România de către Asociația StartEvo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.