Cum arată o școală de cartier din Cluj-Napoca, modernizată cu fonduri europene FOTO

0
Foto: facebook.com/ Dă culoare școlii tale - Tiparo.ro

Școala “Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca este o școală gimnazială de cartier, modernizată din fonduri europene, în care copiii învață în condiții civilizate, ca în Occident, relatează stirileprotv.ro. Școala are dotări de top, laboratoare, sală de masă și una de festivități, dar și multe spații prietenoase, corpul de clădire destinat claselor pregătitoare fiind unul plin de culoare.

Clădirea a costat 30 de milioane de lei şi a fost făcută din fonduri europene, care au acoperit peste 90% din investiţie, informează sursa citată. Unitatea a primit două corpuri de clădiri noi, ridicate de la zero, iar după recepţia lucrării, în 2016, s-au obţinut 56 de săli de clasă, cu 3 laboratoare, o bibliotecă, o sală de mese şi încă una de festivităţi, dar şi un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. 

Foto: Captură PRO TV

”Gândiţi-vă că suntem o şcoală de cartier, nu suntem o şcoala centrală. Să vii cu drag, să ştii că ai toate materialele didactice, să ai toate cele necesare unui demers educaţional aşa cum ar trebui să fie el…”, a declarat directorul școlii, Paula Balica.

Foto: iagarbiceanucj.ro

Într-unul dintre corpuri se află clasele pregătitoare. Potrivit directoarei școlii, aici sunt 8 clase pregătitoare față de 5 cât s-a propus inițial. ”În săli au şi pufuri pe care copiii stau şi citesc în momentele de relaxare. Au şi o sală a lor de mese, pentru că suntem mulţi şi încercam să nu îi aglomerăm”, a spus Paula Balica, pentru PRO TV.

Ovidiu Câmpean, managerul de proiect din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, spune că şcoala a devenit etalon la nivel european, fiind premiată la Bruxelles, la sfârşitul anului trecut, pentru eficienţa energetică. ”Există o centrală montată tot pe fonduri, care presupunea înlocuirea complet a aerului viciat din sală cu aer proaspăt”, a explicat Câmpean.

Foto: facebook.com/ Dă culoare școlii tale  – Tiparo.ro

Foto: facebook.com/ Dă culoare școlii tale – Tiparo.ro
Foto: tiparo.ro

Foto: iagarbiceanucj.ro


Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.