Subiecte încurcate la Simularea Evaluării Naționale, într-o școală din Gorj. Avocatul Poporului s-a autosesizat

1

Avocatul Poporului a anunțat, luni, că s-a autosesizat din oficiu cu privire la situația elevilor de la Școala Gimnazială Mușetești, din județul Gorj, care au primit subiectele greșite la Simularea Evaluării Naționale, din luna martie, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Acțiunea Avocatului Poporului vine în contextul în care presa locală a relatat, în luna martie, că elevii de la școala Mușetești au primit subiectele greșite la proba de Limba română a Simulării Evaluării Naționale, deoarece au fost încurcate. Mass-media locală notează că subiectele fuseseră aprobate de directorul școlii și de către comisia de examinare.

Cu toate acestea, comisia i-a lăsat timp de trei ore pe elevi să rezolve subiectele greșite. Este vorba despre proba la limba română care au fost susținute de elevii claselor a VII-a și a VIII-a din cadrul simulării Evaluării Naționale.

Comunicatul Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația elevilor Școlii
Gimnaziale Mușetești, județul Gorj, cărora le-au fost redactate greșit subiectele la Evaluarea Națională.

Cotidianul Gorjeanul a publicat articolul intitulat ,,Elevii Şcolii Gimnaziele Muşeteşti, de batjocura comisiei de examinare! Au încurcat subiectele la Evaluarea Naţională, dar comisia i-a lăsat pe elevi trei ore să rezolve variantele greşite”, în care a relatat faptul că ,,Simularea Evaluării Naționale la limba română, susținută de elevii claselor a VII-a și a VIII-a din comuna Mușetești, a fost o batjocură la adresa școlarilor, care au primit subiectele încurcate de către secretarul școlii, spun revoltați părinți ai copiilor. Subiectele greșite, în mod hilar, au fost acceptate fără rețineri de directorul unității de învățământ și de comisia de examinare. Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj, membrii comisiei fiind pasibili de o interdicție, pe o perioadă cuprinsă între 2-5 ani, care îi împiedică să mai facă parte dintr-un astfel de organism. Prejudiciul, suferit de elevii puși să susțină însă timp de șase ore același examen, nu îl mai repară nimeni”.

Citește și: Eroare la Simularea Evaluării Naționale. Elevii unei școli din Bacău au primit la Matematică subiectele de anul trecut

1 COMENTARIU

  1. Vezi aici subiectele la limba romana la simularea evaluarii Dupa simulare, elevii nu au avut voie sa iasa din clase cu subiectele si au ramas in scoala pentru a continua Subiecte ?i barem simulare evaluarea na?ionala 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.