Simfonia Apei, la a doua ediție: Spectacol de apă, muzică și lumini la Fântânile Urbane din Piața Unirii

0
Foto: facebook.com/ Simfonia apei

O nouă ediție a spectacolului de apă, muzică și lumini ”Simfonia apei” începe sâmbătă, în București, la Fântânile Urbane din Piața Unirii. Show-ul este la a doua ediție, după ce anul trecut primăria a redeschis cele 44 de fântâni reabilitate de Apa Nova, scrie Mediafax.

Un nou sezon al evenimentului urban Simfonia Apei va fi deschis sâmbătă la București, la Fântânile Urbane din Piața Unirii, începând cu ora 21.00, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Fântânile bucureștene din Piața Unirii au fost redeschise anul trecut după un amplu proces de reabilitare desfășurat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, care spune că sunt primele fântâni din Europa ce beneficiază de echipamente de ultimă generație.

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii. Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 metri pătrați.

Anul acesta, spectacolele de apă de la fântâni sunt declinate pe patru tematici menite a aduce în prim plan: stelele sportului românesc, pioneri ai inovației românești, București – capitală europeană și genii ale culturii și literaturii românești. Fiecare tematică are un mix muzical și o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit, mai transmite sursa citată.

Fântânile urbane din Piața Unirii vor oferi în sezonul de anul acesta patru variante de spectacole care vor rula de vineri până duminică, în fiecare weekend, până la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completând magia creată de jocul de apă și lumini. Noile spectacole vor fi prezentate publicului treptat, astfel încât, fiecare sfârșit de săptămână petrecut la fântâni va fi diferit.

Pe cele patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fântâna centrală din Piața Unirii se va creea o platformă multimedia imensă pe care se vor face proiecțiile temei spectacolelor, onorându-se astfel într-un stil artistic valorile românești.

Fântânile din perimetrul Pieței Unirii oferă bucureștenilor spectacole de apă, lumini și muzică, în 4 regimuri de funcționare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni până joi, iar în weekend (de vineri până duminică) funcționează seara în regim de spectacol stradal.

Programul evenimentului de redeschidere al noului sezon Simfonia Apei implică restricții de circulație în perimetrul Pieței Unirii în intervalul orar 18:00 – 23:00, în ziua de 4 mai 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.