Șase medalii pentru echipa României, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019

0
Foto: facebook.com/ Ministerul Educației Naționale

O nouă performanță pentru elevii români. Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019, ce se desfășoară la Chișinău, în perioada 30 aprilie – 5 mai. Elevii români au câștigat două medalii de aur și patru medalii de argint. Trei dintre componenții lotului au fost medaliați și la ediția de anul trecut.

Medaliați cu aur și anul trecut, la Belgrad, Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța) și Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul Internaţional de Informatică din București) și-au reeditat performanțele, obținând medalia de aur și la ediția din acest an, informează Ministerul Educației.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint și în 2018Darius-Cristian Lazea (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Dragoș Crișan (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca).

  • Medalii de aur: Edis Memiș și Leon-Roland Bălan-Tribus.
  • Medalii de argint: Sergiu-Ionuț Novac, Darius-Cristian Lazea, Sebastian Mihai Şimon și Dragoș Crișan.

Trei dintre componenții lotului au fost medaliați și la ediția precedentă: Edis Memiș și Leon-Roland Bălan-Tribus – aur, Sergiu-Ionuț Novac – argint.

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) și însoțită de prof. Dănuţ Aramă (Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna) și prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Şefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc).

La ediţia 2019 a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 17 ţări: Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre cu statut permanent) şi Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (țări cu statut de invitat).

Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

Citește și: Olimpiada Internaţională de Chimie 2019: Elevii români au obținut trei medalii de aur, două de argint și un bronz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.