Ecaterina Andronescu, despre scoaterea Geografiei de la BAC: ”Nu intenționez acest lucru”

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, marți, la Târgu Mureș, unde are loc Olimpiada Națională la Geografie, că nu intenționează să scoată această materie de la examenul de Bacalaureat, relatează Mediafax.

„Săptămâna trecută am fost la Deva şi la Turnu-Severin, azi sunt la Târgu Mureş, iar vineri voi fi la Suceava, deci cam circul în toată ţara. Dar pentru că, la un moment dat, a apărut ideea ca Geografia ar fi o disciplină care, în intenţia mea, s-ar scoate de la examenul de Bacalaureat, am vrut să fie semnalul foarte clar: nu intenţionez acest lucru şi aceea era doar o schiţă de dezbatere publică, nu o decizie”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a arătat că Geografia este una dintre cele mai generoase științe, iar prezența ei la deschiderea Olimpiadei Naționale de Geografie este un mesaj clar despre importanța pe care o acordă acestui domeniu.

„Geografia este, după părerea mea, nu sunt un specialist, una dintre cele mai generoase științe din domeniile care ne-au împărțit cu alte științe preocupările pentru a înțelege lumea în care trăim, pentru a înțelege Pământul pe care ne desfășurăm existența, pentru a înțelege neamurile de pe acest Pământ, cum s-au așezat în partea geografică a Pământului, pentru a înțelege cum am evoluat, pentru că Pământul este viu, Pământul se transformă sub ochii noștri”, a spus Andronescu.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat, marți, la deschiderea Olimpiadei Naționale de Geografie, la Târgu Mureș, unde participă peste peste 350 de elevi din țară.

La începutul lunii aprilie, profesorii de geografie au criticat faptul că Geografia nu se mai regăsește între disciplinele de examen la Bacalaureat, potrivit schiței prezentate de ministru odată cu lansarea viziunii ”Educația ne unește”, spunând că ”nici măcar regimul comunist nu și-a permis să distrugă geografia”.

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.