Ecaterina Andronescu: ”Informatica nu are cum să fie scoasă de la un examen de bacalaureat în epoca IT-ului”

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, că disciplina Informatică nu va dispărea de la examenul de Bacalaureat, precizând că ceea ce a propus ministerul în viziunea ”Educația ne unește” legat de probele celor patru tipuri de BAC este doar o schiță, nu o decizie.

Precizările ministrului vin după ce profesori de la mai multe universități din țară au cerut, într-o scrisoare, ca Informatica să nu fie scoasă din structura examenului la bacalaureat.

”Informatica nu are cum să fie scoasă de la un examen de bacalaureat în epoca IT-ului, totuși. Și să nu uităm că, în 2001, eu am fost primul dintre miniștrii Educației care a introdus în planul de învățământ disciplina Informatică. Nu am cum să o scot eu. A fost doar o schiță, nu a fost o decizie. Devine o schiță decizie atunci când e pusă în literă de lege. Mai avem mult până atunci”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a făcut declarațiile la Drobeta Turnu Severin, unde a avut și o întâlnire cu directorii unităților școlare și cu profesorii din județul Mehedinți, pe tema noii viziuni asupra educației.

”Trebuie să întărim autonomia prin modul în care școala își stabilește regulamente proprii și acele regulamente reprezintă legislația secundară pe care toată comunitatea școlară din unitatea respectivă trebuie să o respecte. Nu este ușor, noi acum într-o universitate, în fiecare an, elaborăm regulamente pentru toate activitățile, pentru licență, pentru masterat, pentru doctorat, pentru admitere, pentru finanțarea studiilor, dar lucrul acesta nu este greu de învățat și cred că, în felul acesta, fiecare școală își conturează mai bine personalitatea și cultura instituțională”, le-a spus Andronescu profesorilor.

Citește și: Reacția MEN după ce profesorii universitari au reclamat scoaterea Informaticii ca probă la BAC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.