Profesoara înjunghiată de un fost elev la Ploiești, găsită vinovată: Nu a respectat Regulamentul

0

Profesoara care, la sfârșitul lunii ianuarie, a fost înjunghiată de un fost elev, în fața cancelariei Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești, a fost găsită vinovată, alături de paznic, de o comisie internă a școlii care a anchetat incidentul. Comisia de cercetare a stabilit că profesoara de matematică nu a respectat Regulamentul de Organizare și Funcționare, transmite Mediafax.

Comisia care s-a întrunit, la nivelul școlii, imediat după ce profesoara de matematică a fost înjunghiată, a stabilit că aceasta a fost chemată afară, iar după câteva zeci de secunde s-a întors în cancelarie ținându-se cu mâinile de abdomen, strigând la durere și solicitând colegilor să cheme ambulanța pentru că a fost înjunghiată, relatează sursa citată.

În procesul verbal al comisiei se arată că profesoara agresată era programată, conform graficului, să îndeplinească activitatea de profesor de serviciu pe școală. În această calitate, aceasta ar fi trebuit, potrivit comisiei, să se afle la intrarea elevilor în şcoală, împreună cu portarul, pentru supraveghere.

”Victima se face răspunzătoare în sensul în care nu a respectat prevederile articolului 50 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al colegiului”, se arată în procesul verbal al comisiei de cercetare, întrunit la Colegiul „Spiru Haret”. Conform articolului invocat, profesorul de serviciu ”supraveghează intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul”.

Comisia de cercetare nu a propus sancționarea profesoarei înjunghiate, ci doar diminuarea salariului cu 10% în cazul paznicului, pe o durată de trei luni.

„Din analiza probelor administrate o altă cauză care a concurat la producerea evenimentului o reprezintă efectuarea superficială a serviciului de către paznicul (…) în postul numărul unu situat la intrarea principală a colegiului, fapt care a facilitat agresorului accesul în curtea, respectiv incinta colegiului”, se mai arată în procesul verbal.

Presa locală a prezentat fotografii cu documentul întocmit de comisia de cercetare a școlii, în care atât profesoara cât și portarul sunt găsiți vinovați. Detalii aici. Procesul-verbal integral – aici.

Foto: ziarulincomod.ro
Foto: observatorulph.ro
Foto: observatorulph.ro
Foto: observatorulph.ro

În 29 ianuarie, la ora 12.57, profesoara de matematică, în vârstă de 43 de ani, a fost înjunghiată de un fost elev, în holul din fața cancelariei Colegiului „Spiru Haret” din Ploiești.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.