Ecaterina Andronescu i-a propus vloggerului Cristian Dascălu un job la minister. Răspunsul tânărului

0
Foto: Captură Digi 24

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, i-a propus, duminică seara, vloggerului Cristian Dascălu, într-o emisiune, în direct, la Digi 24, să vină să lucreze la minister, fie și pentru un job part-time. ”Îmi place foarte mult cum gândiți”, i-a spus ministrul tânărului.

Cristian Dascălu, de profesie programator, a făcut stagii în străinătate și a avut ocazia să lucreze la giganţi precum Google sau Facebook, dar a preferat să revină în țară. El își împărtăşeşte experienţele prin intermediului unui canal video pe YouTube.

Invitat la Digi 24, într-o emisiune alături de Ecaterina Andronescu, pentru a discuta despre  viitorul educației în România, vloggerul a primit oferta de a lucra în Ministerul Educației, după ce a explicat cum vede el educația în viitor, în 5-10-15 ani.

”Schimbările în piața de muncă se petrec mult mai rapid decât, poate, va fi în stare sistemul educațional să țină pasul și aici, ca o soluție pot să văd, îmi pot imagina o școală sau poate o universitate care să informeze elevii, să le spună că educația este responsabilitatea fiecăruia în parte și ceea ce se predă la școală și facultate e o informație bună, utilă, dar nu e suficientă neapărat și atunci mi s-ar părea o măsură extraordinară dacă s-ar putea preda sau înștiința, aduce la cunoștința elevului că uite, faci școala asta, o să te ajute, dar e și responsabilitatea ta să înveți mai departe, ai acces la informație în ziua de azi, există internet.

În același timp, consider că se poate veni și din exterior cu ajutor și aici mă refer poate la medii pe care elevii și studenții le frecventează, precum platformele sociale, precum YouTube – și eu în direcția aceasta chiar încerc să mă implic pe cât posibil, să vin cu experiențele pe care eu le am și să împărtășesc mai departe cu comunitatea. Chiar am avut niște reacții foarte, foarte plăcute din partea oamenilor care m-au urmărit și care poate au găsit niște informații legate de informatică, să zicem, pe care nu au avut ocazia să le afle la școală”, a spus Cristian Dascălu, citat de digi24.ro.

Impresionată de opiniile tânărului, Ecaterina Andronescu a intervenit în discuție: ”Îmi dați voie să-i fac o propunere?” ”Nu vreți să lucrați, măcar part-time, și pentru Ministerul Educației? Îmi place foarte mult cum gândiți”, i-a spus râzând ministrul.

”Sigur, putem discuta. Mulțumesc mult”, a fost răspunsul lui Cristian Dascălu.

Absolvent de Matematică-Informatică la Universitatea Bucureşti, Cristian Dascălu împărtăşeşte din experienţa sa pe propriul vlog pe YouTube. Peste 100 de mii de abonaţi îi urmăresc postările zilnice.

Citește și Ecaterina Andronescu: Dacă aș avea suficiente resurse, aș transforma toată școala profesională în duală 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.