Ziua porților deschise, la BNR. Vizitatorii pot vedea lingouri și monede de aur din Tezaurul Băncii Naționale

0
Foto: bnr.ro

Banca Naţională a României (BNR) organizează miercuri, 17 aprilie a.c., în intervalul 11:00 – 19:00, ”Ziua porţilor deschise”, cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la înfiinţare. BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din Bucureşti, precum şi sucursale regionale şi agenţii ale Băncii din teritoriu. 

Miercuri, 17 aprilie, BNR invită publicul să viziteze sediul istoric al Băncii Naționale între orele 11:00 și 19:00. Cei interesați vor avea acces în Palatul Vechi al BNR, situat în Centrul Vechi din București, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25.

Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”, „Istoria bancnotei românești” și „TezAur”.

Amenajată în cadrul Muzeului BNR, expoziția permanentă „TezAur” proiectează un concept modern și original, care pornește de la imaginea Pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informații inedite despre metalul nobil și vor putea admira lingouri autentice din aur și monede din aur din Tezaurul Băncii Naționale. Expunerea este completată cu exemple de tipuri de zăcăminte aurifere – un filon aurifer și flori de mină conținând elemente native de aur pe matrice de cuarț”, precizează BNR.

Publicul larg va avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea Bănci Naționale a României și va primi un set de materiale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

În data de 17 aprilie, mai informează BNR, publicul poate vizita și sucursalele regionale Cluj, Constanța, Dolj, Timiș și agențiile BNR din Argeș, Bacău, Bihor, Galați, Gorj, Maramureș, Mureș, Sibiu și Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.