Ministrul Educației: Profesorii își vor primi banii obținuți în instanță înainte de sărbători

1
Foto: observator.tv

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat, sâmbătă, că profesorii care au obținut majorările salariale în urma unor decizii judecătorești definitive urmează să își primească banii înainte de sărbători, precizând că suma trasmisă inspectoratelor este una „impresionantă”, de 700 de milioane lei, informează Mediafax.

”Mă bucur că pot să fac acest anunț, este vorba de Legea 221, care majora salariile profesorilor cu 50% și care a fost aprobată de Parlament în 2008, termenele ei de aplicare au tot fost prorogate. În această perioadă, judecata dreaptă a justiției a dat câștig de cauză cadrelor didactice, ca urmare, acum am transmis spre inspectorate o sumă impresionantă într-adevăr, 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile Ministerului, ale statului, devenite obligatorii, în urma hotărârilor judecătorești rămase definitive”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena3.

Potrivit ministrului Educației, banii sunt deja la inspectorate pentru a fi trimiși profesorilor până de sărbători.

„Nu văd nicio problemă ca inspectoratele să nu le vireze în conturile școlilor și, ca urmare, pe cardurile profesorilor. (…) Nu pot da cifre (în legătură cu suma pe care o vor primi – n.r.), sunt cazuri destul de diferite, unii au dat au dat în judecată mai târziu, au alte sume. Sunt dobânzile la sumele care nu s-au agitat la timp, n-aș vrea să arunc o sumă și să se gândească toată lumea la suma aceea și sigur sumele sunt foarte diferite, pentru că situațiile sunt diferite, dar faptul că se achită toate datoriile pe care statul le avea mi se pare că este absolut extraordinar”, a mai spus Andronescu.

Citește și MEN anunță că a virat banii astfel încât profesorii să beneficieze de sumele restante până de Paști

1 COMENTARIU

  1. Este absolut extraordinar? Nu, cucoana! Este absolut rusinos si de neconcepit sa dai statul in judecata pentru ceea ce ti se cuvine si sa mai adtepti si 10 ani! Sa va fie rusine de ipocriti!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.