MEN anunță că a virat banii astfel încât profesorii să beneficieze de sumele restante până de Paști

0
Foto: ziarulunirea.ro

Ministerul Educației a anunțat, vineri, că a virat fondurile pentru plata sumelor restante prevăzute de hotărârile judecătorești, precum și a celor scadente în 2019, astfel încât până la sărbătorile de Paști profesorii din învățământul preuniversitar și universitar să beneficieze de acești bani, relatează Mediafax.

„Ministerul Educației Naționale a alocat și virat fondurile necesare efectuării plăților restante prevăzute de hotărârile judecătorești, precum și a celor scadente în 2019, astfel încât până la sărbătorile de Paști cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar să beneficieze de sumele ce li se cuvin”, anunță Ministerul Educației Naționale, într-un comunicat de presă.

Bugetul alocat inițial plății hotărârilor judecătorești restante, precum și celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educației a începutul lunii aprilie.

Bugetul a fost suplimentat, în cursul acestei săptămâni, cu 214 milioane de lei, urmând ca plata integrală a acestor restanțe să fie realizată în luna aprilie, precizează reprezentanții instituției conduse de Ecaterina Andronescu.

Totodată, au fost transferate și universităților de stat fondurile pentru efectuarea plăților restante către beneficiari, până pe 25 aprilie.

Cuantumul acestor sume este de 88 milioane de lei pentru punerea în executare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale, cinci milioane de lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești și 272 milioane de lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.