Ministrul Educației, despre proba de Creativitate de la BAC: ”Este o probă a maturității.” Ce spune de Geografie

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri seara, că proba de Creativitate, pe care a propus-o în schema de bacalaureat diferențiat, este ”o probă a maturității” și ”rezultă din toate disciplinele”. Pe de altă parte, ministrul le-a răspuns profesorilor de geografie care au criticat faptul că Geografia nu se mai regăsește între disciplinele de examen la BAC. Andronescu a explicat că a fost o eroare de document: ”Am scăpat Geografia”. Ministrul a admis că această disciplină poate fi inclusă și în proba de Creativitate.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus, săptămâna trecută, introducerea a patru tipuri de Bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).

Cele patru tipuri de bacalaureat sunt incluse în viziunea ”Educaţia ne uneşte”, pusă în dezbatere publică, iar la trei dintre ele apare și o nouă probă: ”Creativitate, cunoaştere, abilităţi, aptitudini și atitudini”.

Este o probă a maturității pentru că bacalaureatul este un examen de intrare în maturitate. Rezultă din toate disciplinele, să vedem în ce măsură el este un întreg din ce a acumulat din disciplinele pe care le-a parcurs în liceu. Asta încercăm să facem. Nu trebuie să ameliorăm? (…) Sunt propuneri, aflate în dezbatere publică. În măsura în care vom avea acceptabilitate din partea publicului larg, le vom transforma prin lege în decizie”, a explicat Ecaterina Andronescu, miercuri seara, la Digi 24.

Ministrul le-a răspuns și profesorilor de geografie care au protestat față de scoaterea Geografiei de la Bacalaureat, în schema propusă de ministru.

”Nimeni nu este lipsit de greșeli, să spunem așa. Am scăpat, deși am citit de patru ori documentul pe care l-am prezentat public, la una dintre formulele de bacalaureat era Istorie/Geografie. Am scăpat Geografia”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a adăugat că Geografia poate fi inclusă și în proba de Creativitate. ”E o formulă, e o propunere. Poate că vom rafina această propunere până când va deveni literă de lege”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Citește și:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.