Programa la Matematică pentru clasele V-VIII, modificată. Andronescu: ”Sunt în revizuire și celelalte programe”

0

Programa şcolară la Matematică pentru clasele V-VIII a suferit modificări astfel că, din anul şcolar 2019-2020, elevii de la ciclul gimnazial vor învăţa după o programă şcolară puţin schimbată, relatează HotNews. Potrivit prof. dr. Radu Gologan, conţinuturile au rămas aceleaşi, dar au fost adăugate ”explicaţii şi exemple pentru ca programa să fie corect aplicată la lecţiile de la clasă, dar şi în manualele şcolare”. Zilele trecute, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunța, la un post de televiziune, că ”sunt în revizuire și celelalte programe”.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru HotNews că programa la Matematică a suferit modificări în privinţa modului de abordare. „Schimbarea abordărilor înseamnă schimbarea programei. Intuiţia mea de profesor asta îmi spune”, a spus Ecaterina Andronescu.

Profesorii şi inspectorii de matematică din Ministerul Educaţiei au lucrat la modificarea programei în privinţa exemplelor şi explicaţiilor anumitor părţi din programa la matematică pentru ca limbajul care ajunge la elevi să fie mai puţin riguros.

Conţinuturile au rămas aceleaşi, nu s-au schimbat. Ce am făcut noi a fost să adăugăm explicaţii şi exemple pentru ca programa să fie corect aplicată la lecţiile de la clasă, dar şi în manualele şcolare. Totul a pornit de la clasa a VII-a, unde şi eu, şi alţii, am descoperit că nu s-au respectat ideile din programă. La clasa a VI-a, la fel, manualele nu respectă programa. Manualele ar trebui să transpună programa de matematică”, a spus pentru HotNews.ro prof. dr. Radu Gologan, membru în comisia de matematică din Ministerul Educaţiei Naţionale.

”Am rezolvat cu Matematica. Sunt în revizuire și celelalte programe”

În urmă cu câteva zile, ministrul Ecaterina Andronescu declara, la Antena 3, că programa școlară pentru disciplina Matematică a fost revizuită, iar revizuirea celorlalte programe școlare este în plină desfășurare.

“Programa. Sunt mulți părinți care reclamă gradul de încărcare, de prea mare condensare a programelor, dar faptul că sunt profesori care spun acest lucru, eu sunt foarte atentă mai ales la profesori pentru că profesorul e cel care predă, cel care simte cât poate copilul să asimileze. Și dacă profesorii spun lucrul acesta înseamnă că pe undeva trebuie să le dăm dreptate și să încercăm să luăm măsurile necesare. Ce măsuri putem să luăm?

Să revizuim programele și să le aducem la un nivel comparabil cu vârsta pe care o are copilul. Am făcut deja revizuirea la disciplina Matematică, cea mai invocată din punctul de vedere al problemei. Și poate că este o disciplină nu foarte ușor de asimilat, dar foarte importantă pentru modul în care se structurează gândirea celor care sunt școliți. Deci am rezolvat cu matematica.

Sunt în revizuire și celelalte programe. Deci ceea ce putem noi să facem, să restructurăm programa, să o revizuim, acest lucru îl vom face. Ceea ce mai trebuie să facem este ca în programă să fie prezentate puțin mai în detaliu și în manuale, și în programă subiectele pe care le dezvoltă profesorii”, spunea Ecaterina Andronescu, citată de edupedu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.