Ideea care cucerește tot mai multe clase și îi încântă pe copii. Starea de bine la școală…

0
Foto: facebook.com/ Clasa Spiridușilor

Când copilul pune ceasul să sune pentru a ajunge dimineața mai devreme la școală te întrebi ce se întâmplă. Acest lucru l-au făcut elevii din Clasa Spiridușilor după ce învățătoarea Anca Dediu le-a spus că îi pot ține locul la ”Salutul de dimineață”. Ideea de a începe ziua la școală cu o îmbrățișare, cu o reverență sau cu un simplu salut se răspândește tot mai multe în școlile noastre. Este un moment al zilei de care copiii se bucură nespus.

Salutul de dimineață devine tot mai prezent în clase. Copiilor le place ideea, iar bucuria este și mai mare atunci când țin locul profesorului. Elevii din ”Clasa Spiridușilor”  au experimentat și ei salutul de dimineață și îi entuziasmează atât de mult încât și-au propus să ajungă mai devreme la școală.

”Săptămâna trecută i-am așteptat eu pe copii si i-am salutat așa cum au ales. Le-am spus că, în zilele următoare, cine ajunge înaintea mea îmi ține locul. Am început să primesc mesaje de la părinți și să mă întrebe de ce trebuie să vină a doua zi de la 7,30. Unii și-au pus ceasul să sune. Când am ajuns erau toți veniți, ei ajungând, de regulă, după mine”, ne povestește învățătoarea Anca Dediu, de la Școala Gimnazială din comuna Cudalbi, județul Galați.

Părinții au apreciat ideea, unii s-au întrebat cum ar fi să existe salutul și la serviciu… Iar reacția profesorilor din școală arată cât de frumoasă este ideea. ”Colegele mi-au propus să ”ne salutăm” și noi când ne întâlnim la cancelarie”, spune Anca Dediu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.