”Be Cool-Gândește înainte”. Curs de educație rutieră pentru elevii din Cluj, susținut de piloţii unei echipe de raliuri

1
Foto: ziuadecj.realitatea.net

Piloții echipei Napoca Rally Academy, campioană națională de raliuri, predau cursuri gratuite de educație rutieră elevilor din clasele a XI-a și a XII-a de la 60 de licee din județul Cluj, pentru a-i avertiza asupra riscului consumului de alcool, de droguri sau folosirea telefonului mobil la volan, relatează Mediafax.

Foto: radiocluj.ro

Bogdan Marișca, unul dintre piloții echipei Napoca Rally Academy (foto), a declarat, luni, la lansarea cursului la Liceul „Avram Iancu” că astfel de subiecte prind din ce în ce mai mult în rândul liceenilor din toată țara, aflați la vârsta interesată de obținerea permisului de conducere.

„Programul educațional <BeCool – Gândește înainte> oferă elevilor din clasele a XI-a și a XII-a de la 60 de licee din județul Cluj un curs gratuit de educație rutieră (…). Acesta are menirea de a aduce în prim plan subiecte asociate teribilismului la volan și de a-i conștientiza pe elevii din categoria de vârstă interesată de obținerea permisului de conducere asupra riscurilor la care se expun în trafic în urma consumului de alcool, de droguri sau a folosirii telefonului mobil la volan.

Sunt subiecte care prind din ce în ce mai mult în rândul liceenilor din toată țara și este un lucru extraordinar că putem ajunge cu aceste workshop-uri și la Cluj”, a spus Marișca.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, la rândul său, că parteneriatul cu echipa de raliuri este unul de referință pentru calitatea activităților educative extrașcolare, în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj.

Pornim această colaborare cu convingerea că seminariile educaționale adresate elevilor de liceu vor contribui semnificativ la adoptarea unei conduite responsabile în trafic și pentru prevenirea riscului rutier”, a afirmat Cuibus.

Prima sesiune are loc în perioada 25 martie-19 aprilie, iar a doua sesiune cu începere din toamna anului școlar 2019-2020.

1 COMENTARIU

  1. Cu respect,doresc ca de acest program sa se bucure si elevii de la liceul DACIA-PITESTI,cu profil auto. Multumesc ,prof. Oprea Gabriel,tel.0722700148

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.