Ecaterina Andronescu: Rezultatele de la Simularea Evaluării Naționale sunt nemulţumitoare. 52% dintre elevi au luat note peste 5

0

REZULTATE SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri seara, la Digi24, că rezultatele Simulării Evaluării Naționale, la care au participat elevii de clasa a VII-a și a VIII-a, sunt nemulţumitoare. Potrivit ministrului, 52% dintre elevii care au susţinut simularea au luat note peste 5. La Limba și literatura română s-au înregistrat rezultate mai bune decât la Matematică.

”Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare dacă acestea ar fi fost rezultatele examenelor de evaluare la clasa a VIII-a, sigur cei de-a VII-a mai au un an de zile… au promovat 52% dintre elevi ceea ce mie mi se pare că este nemulţumitor și când spun au promovat, spun că au luat note mai mari de 5. (…) 

Rezultatele de la evaluarea de la clasa a VIII-a au fost teribil de nemulţumitoare. E un semnal de alarmă pe care nu vreau să îl țin ascuns, vreau să vorbim public despre acest semnal de alarmă pentru că mai este timp să remediem lacunele pe care le-a înregistrat fiecare elev la această evaluare”, a spus Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, ministrul a arătat că 60% dintre cei care au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7.

”Rezultatele de la clasa a VII-a mai pun în evidență un lucru: circa 60% dintre cei care au luat note peste 5, au luat note între 5 și 7, ceea ce este al doilea motiv de nemulțumire. (…) Da, note mici. Sunt 11 copii care au luat și 10. (…) Eu cred că trebuie să fie un semnal și, ca urmare, să trateze cu toată seriozitatea aceste rezultate și să-și amelioreze pregătirea în așa fel încât la examene să ia note mai bune. Să aibă performanță mai mare”, a spus Andronescu.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că, la Simularea Evaluării Naționale, s-au înregistrat note mai bune la Limba și literatura română.

 ”Mai vreau să fac o precizare și acest lucru este valabil și la clasa a VII-a și la clasa a VIII-a: rezultate mult mai bune la Limba română, decât la Matematică. Și ceea ce mă îngrijorează este că rezultatele la Matematică sunt și mai proaste la clasa a VIII-a. Doar 35%- 36% dintre elevi au luat peste 5 la Matematică. Și atunci strigătul meu este o rugăciune către profesorii de matematică, să încerce prin cursurile acestea remediale să completeze lacunele pe care le-au înregistrat elevii la aceste simulări”, a spus ministrul.

Ecaterina Andronescu a adăugat că rezultatele arată în mod clar că este nevoie de acele ore remediale.

”La clasa a VIII-a, procentul este de 53 și ceva la sută, procentul celor care au luat peste 5 și rezultatele pe tranșe de note sunt ceva mai bune, adică mai puține note mici, mai multe note mari, inclusiv note de 10”, a completat Andronescu.

Ministrul a mai declarat că sunt diferențe mari între județe, iar ”rezultatele cele mai bune se duc către Bucureşti” care are ”70% promovare”, dar şi în judeţele care, de obicei, obţin rezultate bune.

”În fiecare clasă, profesorii de Română și Matematică trebuie să facă analiza rezultatelor și cu elevii și cu părinții acestora ca, împreună, să găsească soluțiile pentru a face pregătirea remedială de care aceștia au nevoie”, a conchis Ecaterina Andronescu.

În perioada 11 – 13 martie 2019 a avut loc simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a. Notele obținute pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.