SIMULARE BAC 2019. Joi are loc ultima probă a Simulării examenului de Bacalaureat, clasa a XII-a. Modele de subiecte

0
Foto: pixabay.com

SIMULARE BAC 2019. Elevii de clasa XII-a vor susține, joi, ultima probă a Simulării examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului şi specializării. Potrivit calendarului Simulării, rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie. Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut, luni, simularea probei scrise la Limba și literatura română, miercuri a urmat proba obligatorie a profilului, iar joi va fi proba la alegere a profilului şi specializării, susținută doar de elevii claselor a XII-a. 

Materia pentru Simularea examenului de Bacalaureat 2019 pentru clasa a XII-a, o puteți găsi aici: LISTA CONȚINUTURILOR PENTRU SIMULAREA PROBELOR SCRISE ALE
EXAMENULUI DE BACALAUREAT NAŢIONAL PENTRU ELEVII CLASEI A XII-A

MODELE DE SUBIECTE BAC 2019: 

Modele de subiecte Fizică – aici

Modele de subiecte Chimie – aici

Modele de subiecte Biologie – aici

Modele de subiecte Informatică – aici

Modele de subiecte Geografie – aici

Modele de subiecte Logică, argumentare și comunicare – aici

Modele subiecte Psihologie – aici

Modele de subiecte Economie – aici

Modele de subiecte Sociologie – aici

Modele de subiecte Filosofie – aici


Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 – 21 martie 2019, simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Probele sunt susținute de aproximativ 300.000 de elevi.

Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă la începutul anului școlar 2018-2019, dar implică și participarea elevilor claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi), informează Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației.

CALENDARUL PROBELOR SIMULARE BAC 2019: 

18 martie: Limba şi literatura română – proba E) a) 
19 martie: Limba şi literatura maternă – proba E) b) 
20 martie: Proba obligatorie a profilului – proba E) c) 
21 martie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – doar pentru elevii claselor a XII-a 
29 martie: Comunicarea rezultatelor 

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, precizează Centrul Național de Evaluare și Examinare, într-un comunicat de presă.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora. 

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.