Din clase și școli adunate… Cum au sărbătorit copiii și profesorii Ziua fericirii

0
Foto: Captura/ facebook.com

Ziua Fericirii a fost sărbătorită și de elevi, alături de profesorii lor. Au dansat, au fost DJ, au ascultat muzică, au desenat și s-au jucat în parc. Pe scurt, copiii au avut o zi altfel, plină de veselie și voie bună. Am vrut să vedem cum au petrecut copiii la școală de Ziua Fericirii și iată ce am aflat.

În clasa învățătoarei Andrada Sorca de la Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timișoara, copiii au avut o zi specială. Au desenat (”Ce te face fericit?”) și au fost DJ.

Au ales muzică „altfel”, Ghiță, Ale-Ale, Queen. Au fost pe rând DJ și au ales o piesă pentru colegi în timp ce coloram. A fost o ocazie să îi cunosc și eu mai bine pentru că fiecare piesă a venit cu o poveste: ”Eu ascult cu tata muzică…” sau ”Mie îmi place să cânt…” Și au avut o dispoziție mai bună toată ziua”, ne povestește ”frau” Andrada, despre micuții săi de la clasa pregătitoare.

De fapt, Ziua Fericirii a fost sărbătorită de toți copiii din școala timișoreană. Au început ziua prin dans și lor li s-au alăturat părinții și profesorii. Asociația ”Școala Mamei Junior” a organizat un flashmob, la care au dansat și cântat, la prima oră, zeci de copii.


La Școala Gimnazială Nr. 280 din Capitală, elevii din clasa învățătoarei Consuela Colțan s-au bucurat de muzica lui Enescu și de frumusețea costumelor populare.

”De „Ziua fericirii”, Cristina Andone ne-a adus bucuria în clasă și în suflete, prin muzica lui George Enescu, prin frumusețea costumelor populare autentice și, nu în ultimul rând, prin fascinanta ei poveste muzicală”, a scris Consuela Colțan pe Facebook.

Clasa de poveste a învățătoarei Gabriela Șerban, de la Școala „Henri Mathias Berthelot”  din Ploiești, nu putea rata o asemenea zi.

”Astăzi, le-am spus că este Ziua Fericirii, iar copiii mi-au spus că ei sunt fericiți în fiecare zi.. Eu însă am vrut să-i văd și mai fericiți și am ieșit in parc”, spune Gabriela Șerban.

Și cum copiii învață literele cu ajutorul basmelor și personajelor, de la joaca din parc nu au lipsit prietenii literei F.

”FIFI și FEFE: joc în aer liber! Prinde-o pe furnicuța FEFE, înainte să ajungă la mușuroi!”, a scris învățătoarea pe Facebook.

Citește și: Elevii unei școli din Marea Britanie au ore de fericire. Ce învață copiii la acest curs, povestește Anca Tîrcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.